27 листопада 2020 р. 17:26

Одеська обласна адміністрація просить кабмін пом'якшити карантин вихідного дня

Одеська обласна адміністрація просить кабмін пом'якшити карантин вихідного дня

Одеська обласна державна адміністрація звернулася з листом до Кабінету міністрів з проханням пом'якшити обмеження, що діють під час «карантину вихідного дня». 

Про це під час брифінгу повідомив виконуючий обов'язки голови держадміністрації В'ячеслав Овечкін.

За його словами, лист став результатом наради посадовців ОДА з підприємцями. Втім, вихідні 28-29 листопада - останні з тих, коли діє постанова Кабміну про запровадження цього режиму. 

Після минулих вихідних до адміністративної відповідальності були притягнуті представники торговельних та фінансових установ, кафе, автомийок тощо, які проігнорували встановлені урядом обмеження щодо так званого «карантину вихідного дня», а також громадяни, які порушили масковий режим у громадських будівлях та транспорті.   

Також поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом блокування транспортних комунікацій, через акцію підприємців ринку «Сьомий кілометр» 22 листопада.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що від 21 листопада, в Україні діють нові санкції за порушення карантину, проте поліція працюватиме на профілактику. 

Впродовж вихідних контролювати дотримання громадянами карантинних вимог на Одещині буде майже 200 мобільних груп правоохоронців.

Раніше народні депутати України не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня, який запровадив уряд минулого тижня для боротьби з епідемією. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і знаходиться на самоізоляції вдома. Очільник МОЗ продовжує працювати дистанційно, зокрема проводити щоденні брифінги.

Підприємці Київського ринку Одеси 14 листопада влаштували акцію протесту через карантин вихідного дня та перекрили вулицю Грушко у мікрорайоні Таїрово. 

Поділитися