15 травня 2020 р. 19:28

Одесит вимагає через суд скасувати наказ МОЗ про внесення COVID-19 до небезпечних інфекційних хвороб

Одесит вимагає через суд скасувати наказ МОЗ про внесення COVID-19 до небезпечних інфекційних хвороб

Житель Одеси звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Міністерства охорони здоров’я України через COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі суду.  

Позивач просить скасувати наказ МОЗ, яким COVID-19 було включено до переліку небезпечних інфекційних та паразитарних хвороб.

Зокрема, йдеться про оскарження наказу Міністерства охорони здоров’я України №521 від 25 лютого «Про внесення зміни до Переліку особливо небезпечних хвороб, небезпечних інфекційних та паразитарних хвороб людини і носійства збудників цих хвороб». Серед інших вимог позову – витребувати у міністерства всі документи, на підставі яких було видано вказаний наказ.

Позивач вважає оскаржуваний наказ протиправним та таким, що порушує  його конституційне право на свободу і особисту недоторканість.

Нагадаємо,  з початку пандемії в Одеській області було проведено 7 тис. 665 тестів методом ПЛР для діагностування коронавірусної хвороби. За інформацією пресслужби Одеської міскради, в області за минулу добу підтвердилося 19 нових випадків, з яких 10 - у жителів Одеси.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися