20 липня 2020 р. 13:09

МОЗ не дозволяє послабити карантин на Одещині

МОЗ не дозволяє послабити карантин на Одещині

Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України.

Наразі вісім областей, у тому числі, Одещина, не готові до послаблення карантинних заходів.

Як зазначили у МОЗ, критерії, за якими проводиться перехід областей на новий етап, відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають можливість контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Пом'якшення карантинних заходів на Одещині неможливе через  динаміку зростання захворюванності на СOVID-19, яка складає 11,91%,а  має бути не більше 10%. У той же час інші показники у регіоні, за якими проводиться визначення пом'якшення карантину, у межах норм: завантаженість ліжок 7,09%, охоплення тестуванням - 49,2 на 100 тис. та відсоток виявлення - 7,54%. 

Нагадаємо, за даними Одеської міськради станом на 20 липня в Одеській області зареєстрований 2 тис. 581 випадок коронавірусної інфекції. Через зростання чисельності госпіталізованих в Одеській інфекційній лікарні збираються перепрофілювати два відділення для лікування хворих з COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися