03 грудня 2020 р. 11:39

Новорічні ярмарки та концерти можуть заборонити через карантин

Новорічні ярмарки та концерти можуть заборонити через карантин

Голови міст обласного значення та голови обласних державних адміністрацій спільні у позиції щодо повної заборони або часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 2 грудня.

«Думка регіонів для нас важлива, тому ми провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій», — сказав очільник Уряду.

Денис Шмигаль зауважив, що Уряд стосовно визначення таких карантинних заходів працював із асоціативними структурами, які об’єднують міські ради та громади.

Так, за словами Прем’єр-міністра, голови міст та голови ОДА погодилися щодо необхідності або повної заборони, або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків.

«Майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону з проведення концертів. Водночас встановлення новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду наголосив, що Кабінет Міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно із законом, Уряд повідомить про рішення за 7 днів до його запровадження або раніше.

Нагадаємо, Приморський суд Одеси закрив справу щодо притягнення до адміністративної відповідальності директорки Департаменту культури та туризму Одеської міської ради Тетяни Маркової за порушення правил щодо карантину людей. 

14 вересня Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив Міністерство охорони здоров'я України та керівництво країни в цілому у використанні подвійних стандартів при оцінці діяльності місцевої влади в боротьбі з COVID-19. 

Перед тим поліція почала кримінальне провадження в Одеській області через натовп у День міста в Одесі. Тоді правоохоронці повідомили, що організатори свят повинні понести адміністративне покарання у розмірі 170 тис. грн, а в разі, якщо епідеміологічне розслідування встановило б причинно-наслідковий зв'язок між цими святкуваннями і збільшенням кількості хворих коронавирусной інфекцією або смертністю від цієї хвороби - було б відкрито кримінальне провадження.

3 вересня Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звинуватив міську владу в Одесі в створенні небезпечної для здоров'я людей ситуації під час святкування Дня міста.

Поділитися