24 червня 2020 р. 19:22

Немає тестів на грип та на COVID-19: представниця омбудсмана відвідала Одеський геріатричний будинок-інтернат

Немає тестів на грип та на COVID-19: представниця омбудсмана відвідала Одеський геріатричний будинок-інтернат

Регіональна представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Яна Кузьміна та регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Людмила Ямщикова перевірили як в Одеському геріатричному будинку-інтернаті забезпечують заходи із запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

На дату проведення моніторингового візиту в Одеському геріатричному будинку-інтернаті проживали 149 підопічних - люди старшого віку, люди з інвалідністю та ВПО.

Як повідомили у пресслужбі омбудсмана, під час моніторингового візиту були виявлені деякі недоліки: щоденний скринінг температури персоналу здійснюється не на вході до закладу, а безпосередньо в корпусі, килимок для дезінфекції на вході відсутній, медична частина не забезпечена швидкими тестами на грип А та В, швидкими тестами на SARS-CoV 2, відсутні витратні матеріали для відбору проб для проведення лабораторних досліджень.

В той же час, персонал та підопічні забезпечені засобами індивідуального захисту (маски та рукавички), дотримується режим карантину щодо обмеження побачень осіб з родичами, проводиться дезінфікаційна обробка службових приміщень, коридорів та кімнат закладу. Окрім того, у закладі є приймальне карантинне відділення, яке призначене для обсервації новоприбулих підопічних, також підготовлено три кімнати для тимчасової ізоляції та надання медичної допомоги особам з підозрою на короновірус та/або а ГРВІ, розраховані на сім ліжко-місць. Затверджено порядок дій медичних працівників у випадку виявлення особи з підозрою на короновірус COVID-19.

Нагадаємо, раніше недоліки спостерігали у пункті тимчасового тримання Білгород-Дністровського прикордонного загону, у пункті тимчасового розміщення біженців у місті Одеса» Державної Міграційної Служби України, у приватному пансіонаті для літніх людей «Милый Дом», розташований в Одесі. 

Поділитися