23 червня 2020 р. 18:26

Небезпечне плато: у Балті посилили карантин у лікарні, а у Болградському районі хочуть заборонити міжміське сполучення

Небезпечне плато: у Балті посилили карантин у лікарні, а у Болградському районі хочуть заборонити міжміське сполучення

Через порушення санітарно-протиепідемічного режиму в громадських місцях, транспорті та ресторанах Одеська область виходить на дуже небезпечне плато захворюваності на коронавірус.

З такою заявою виступив на своїй сторінці у Facebook голова Одеської ОДА Максим Куций

Своє занепокоєння він пояснює тим, що за останній тиждень, порівнянно з попереднім, спостерігається зростання лабораторно підтверджених випадків у два рази. "Лише за минулий тиждень у регіоні захворіли майже 200 людей. Рівень госпіталізації пацієнтів зріс на 10%", - зазначив очільник області.

За минулий тиждень захворюваність зросла:

  • в Ізмаїльському районі майже у сім разів (63 зареєстрованих випадків, 46 "активних")
  • в Болградському районі – майже у три рази (129 зареєстрованих випадків, 128 "активних")
  • в Ананьївському районі в 1,5 раза (30 зареєстрованих випадків, 28 "активних").

Між тим Балтська лікарня знову посилює карантинні заходи. Привід - збільшення кількості хворих.

"Збільшується кількість хворих та позитивних результатів на COVID-19. 34 підтверджених випадків за останні три дні. Балтська лікарня тимчасово припиняє планове консультування та медогляд. Посилюється карантинний режим e лікарні. При будь-яких проблемах із здоров'ям, консультуйтеся зі своїми сімейними лікарями", - повідомили у закладі.

У Болградському районі  комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Болградської райдержадміністрації вирішила посилити заходи по недопущенню розповсюдження коронавірусної інфекційної хвороби (COVID – 19). 

З метою запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби СОVID-19, комісія вирішила, що з 22 червня та до особливого розпорядження у Болградському районі забороняється функціонування продовольчих  та непродовольчих ринків, а також робота суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе та тощо), торгово-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торгового і побутового обслуговування населення, крім:

- літніх площадок;

- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Робота регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському внутрішньорайонному сполученні зокрема пасажирські перевезення на автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, крім перевезення:

-  легковими автомобілями з кількістю пасажирів включаючи водія, до п’яти без урахування осіб віком до 14 років або більшою кількістю пасажирів за умови, якщо вони є членами однієї  сім і;

-  службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами працівників підприємств, закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення та інші.

Також Болградська райдержадміністрація повторно направляє звернення  до Одеської  облдержадміністрації щодо заборони  з 23 червня  регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Нагадаємо, Одеський обласний лабораторний центр МОЗ зареєстрував на ранок 23 червня 1 тис 334 лабораторно підтверджених випадки COVID-19 в Одеській області, з яких 314 осіб - жителі Одеси.

Поділитися