20 жовтня 2020 р. 16:27

Нардепи-одесити погодилися, що настав час створення національного штабу для боротьби з коронавірусом

Нардепи-одесити погодилися, що настав час створення національного штабу для боротьби з коронавірусом

Верховна Рада України ухвалила в цілому проєкт постанови про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яка передбачає створення національного штабу протидії біологічним загрозам.

Відповідне рішення підтримали 308 народних депутатів України, серед яких: Ігор Васильковський, Олександр Горенюк, Артем Дмитрук, Сергій Колебошин, Степан Чернявський, Олег Колєв, Олександр ТкаченкоОлексій Леонов («Слуга народу»). 

Також постанову підтримав Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»), Тетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Антон Кіссе та Анатолій Урбанський (депутатська группа «Партія «За майбутнє») не голосували.

Обрані за списками: Микола Скорик («Опозиційна платформа - За життя») - відсутній, Андрій Костін  («Слуга народу») - відсутній, Іван Шинкаренко та Юлія Діденко («Слуга народу») підтримали.

Проєкт постанови про заходи протидії поширенню COVID-19 та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз має на меті надання рекомендацій президенту України щодо створення Національного штабу протидії біологічним загрозам, із окресленням конкретних напрямів і задач координаційної роботи зазначеного штабу для протидії поширенню респіраторної хвороби COVID-19.

Національний штаб має спрямувати координаційні зусилля зокрема на:

▪️ заходи щодо оперативного реагування на поширення COVID-19 через інформування громадян та забезпечення зворотного зв’язку введення у країні єдиного багатоканального телефонного контакту та його зв’язку з колцентрами;

▪️ забезпечення ефективної безоплатної діагностики та тестування на COVID-19. Зокрема, в рамках Держбюджету на 2021 рік утворити цільову бюджетну програму з метою розбудови державної регіональної мережі вірусологічних лабораторій з загальною потужністю більше 100 тис. досліджень на добу;

▪️ забезпечення лікування коронавірусної хвороби в амбулаторних умовах: створити або відновити у регіонах систему невідкладної медичної допомоги при COVID-19;

▪️ забезпечення захисту медичних працівників;

▪️ забезпечення соціальної підтримки пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Окрім того, повідомляється, що уряд має вчинити перерозподіл коштів загального фонду Державного бюджету України на 2020 рік видатками Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Нагадаємо, за минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVІD-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 267 осіб.

Позаминулої доби на території Одеської області за даними лабораторного центру COVІD-19 підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 349 осіб.

За добу 17 жовтня на території Одеської області за даними лабораторного центру COVІD-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 289 осіб.

На ранок 17 жовтня в Одеській області знову був зафіксований антирекорд: виявлено 506 осіб, в яких діагностовано коронавірус, 7 летальних випадків та одужало 4 людини.

На добу 16 жовтня Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зареєстрував 502 нових випадки COVІD-19 в регіоні.

Кабінет міністрів України продовжив термін дії карантину та режим надзвичайної ситуації на всій території України до 31 грудня. 

Також нагадаємо, що початкові класи будуть на канікулах два тижні, а інші тиждень навчатимуться дистанційно. За словами директорки департаменту науки та освіти Одеської міської ради Олени Буйневич, з понеділка до 23 жовтня рекомендовано школам навчатися дистанційно.

З 26 по 30 жовтня - осінні канікули, а також окремо рекомендовано учнів 1-3 класів відправити на канікули на два тижні - з 19 по 30 жовтня.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися