19 травня 2020 р. 11:06

На Одещині за добу захворіли 20 людей та 17 одужали

На Одещині за добу захворіли 20 людей та 17 одужали

Станом на ранок 19 травня в Одеській області зареєстровано 784 випадки коронавірусної інфекції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

За словами очільника Одеської ОДА Максима Куцого, за минулу добу додалися 20 нових випадків, з яких сім - медичні працівники, які були обстежені як контактні особи. Він зазначив, що всі медики переносять хворобу у легкій формі. У пресслужбі ОДА уточнили, що всі медики працювали в Одесі.

"Маємо добру новину! За добу від коронавірусу одужала найбільша кількість пацієнтів — 17 осіб", - написав він на своїй сторінці у Facebook та додав, що в області від COVID-19 вже одужали 79 мешканців регіону.

Максим Куций розповів, що в області робляться майже 500 тестувань на добу.

За інформацією Одеської міськради, на стаціонарному лікуванні в Одеській міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 37 пацієнтів з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19, з них 32 - жителі Одеси.

За минулу добу в інфекційну лікарню поступили 20 осіб з підозрою на COVID-19, яким проводиться обстеження.

Із загальної кількості пацієнтів з COVID-19 у міській інфекційній лікарні чотири особи - у важкому стані без необхідності проведення штучної вентиляції легенів. Пацієнтів на ШВЛ наразі в лікарні немає.

Також 31 пацієнт перебуває у стані середньої тяжкості, двоє - у задовільному стані.

Шестеро дітей - у задовільному стані вдома на амбулаторному лікуванні, вік дітей - 11 місяців, 1 рік 4 місяці, 11 років, 13 років, 14 років і 17 років. В інфекційній лікарні знаходиться хлопчик у віці 15 років.

Інфографіка: Одеська міська рада

Нагадаємо, вчора, 18 травня, під час брифінгу очільник ОДА повідомив про те, що відкриття ринків в області не призвело до спалаху коронавірусної інфекції. У той же час голова департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва зазначила, що ситуація в районі залишається складною, оскільки щодня реєструються нові випадки. Тому, за її словами, необхідно продовжувати карантинні обмеження, не збиратися великими групами, носити маски та дотримуватися всіх вимог щодо особистої гігієни.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися