03 вересня 2020 р. 11:20

МОЗ прогнозує різке зростання кількості випадків COVID-19 в Одесі через День міста

МОЗ прогнозує різке зростання кількості випадків COVID-19 в Одесі через День міста

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звинуватив міську владу в Одесі в створені небезпечної для здоров'я людей ситуації під час святкування Дня міста. 

Таке він заявив в ході брифінгу 3 вересня. 

Обурення міністра викликала велика кількість людей, що відвідали гала-концерт на Потьомкінських сходах під час якого люди були без масок та створили масове скупчення людей.

"Я розумію, що ви зараз всі перебуваєте у виборах. Що ви всі живете виключно виборчими процесами. Але ви знаєте в якому стані зараз знаходиться епідситуація в Одесі? Не треба бути Вангою, щоб чітко усвідомлювати, що буквально через кілька днів, тижнів, побачимо ще більше зростання числа хворих COVID-19 в Одеській області і, безпосередньо, в місті Одесі", - заявив він.  

Міністр зазначив, що в Одеській області наразі заповнені 66% ліжок відведених для лікування коронавірусу.

Нагадаємо, Одеська обласна державна адміністрація, посилаючись на лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я, повідомила про збільшення кількості летальних випадків COVID-19  в регіоні до 116. 

Нагадаємо, Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зафіксував 1 вересня збільшення летальних випадків COVID-19 в регіоні до 113, тобто першого дня осені зафіксовано два нових летальних випадки. 

31 серпня Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зафіксував збільшення летальних випадків COVID-19 в регіоні до 111. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися