01 травня 2020 р. 10:13

Медичні установи в Татарбунарах отримали допомогу від благодійників

Медичні установи в Татарбунарах отримали допомогу від благодійників

За інформацією Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари, медичні установи в Татарбунарах отримали допомогу від благодійників та наразі забезпечені засобами індивідуального захисту. Керівник Координаційного офісу безпеки та член штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Леонід Семененко в традиційному дайджесті надає оперативну інформацію від різних служб про ситуацію в громаді щодо ситуації з коронавірусом станом на ранок 30 квітня.

За інформацією Олександра Карпенка, в.о. генерального директора КНП «Татарбунарська центральна районна лікарня», станом на 9 годину 30 квітня, у Татарбунарському районі   інфікованих на коронавірус не виявлено. Лікарня працює у посиленому режимі,  і медичні працівники цілодобово надають мешканцям міста та району медичну допомогу. Від БФ «Корпорація монстрів» (м. Одеса) КНП отримала суттєву матеріальну допомогу, серед якої захисні маски та костюми, захисні окуляри та інше обладнання. Медпрацівники висловлюють свою вдячність представникам фонду за надану допомогу. Наразі лікарня забезпечена основними засобами індивідуального захисту, що надасть можливість працювати лікарям і медичним сестрам у безпечних для них та їх здоров’я умовах. В черговий раз, керівник медичного закладу просить мешканців міста та району з відповідальністю віднестись до виконання карантинних заборон, дотримуватися правил особистої гігієни і не наражати себе та своїх рідних на небезпеку захворювання на коронавірус.

Директорка КНП «Татарбунарський центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Стогній повідомила, що медичні працівники консультують громадян з питань профілактики та лікування інфекційних та простудних захворювань. Наразі, станом на 30 квітня для ПРЛ тестування було направлено 21 пацієнт, 18 отримали негативні результати,  а три знаходяться в роботі, оскільки вони були направлені останніми днями. На території району, під супроводом лікарів Центру знаходиться 12 осіб, які прибули із-за кордону і по відношенню до яких встановлені відповідні обмеження. У разі виникнення проблем зі здоров’ям, необхідно звертатися до свого сімейного лікаря або отримати відповідні рекомендації у лікаря, який чергує у нічний час, вихідні та святкові дні. Завдяки БФ «Корпорація монстрів» Центр отримав додаткові матеріали та дезінфікуючі засоби, які будуть застосовуватися у разі необхідності.  

Заступник міського  голови Олександр Лєсніченко повідомив, що місцева влада йде на діалог з підприємцями міста і після зустрічі з представниками підприємців стало можливим відкриття призупиненої роботи міського ринку з 1 травня. Представник міської ради наголосив, що ринок буде працювати при виконанні відповідних умов і закликає містян до дотримання ними карантинних заборон та особистої гігієни. Вулиці міста, під’їзди багатоповерхівок та приринкова територія, парки і сквери міста систематично дезінфікується. Як повідомила голова правління райспоживспілки Людмила Шульга,  торгові точки району та міста працюють з обмеженнями, встановленими карантином. Це стосується магазинів з реалізації продовольчих товарів, побутової хімії та предметів особистої гігієни.

Міжрайонний сектор ДСНС продовжує свою роботу у посиленому варіанті, службовці ДСНС здійснюють постійний контроль за станом пожежної безпеки і закликають мешканців не спалювати сухостій та минулорічну траву, не розпалювати вогнищ поблизу житлових будинків та у лісосмугах. Керівник міськрайонного сектору ДСНС Роман Школа  попереджає про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення протипожежних правил та знищення майна. За інформацією  керівника автостанції Андрія Міхова, продовжується акція по безоплатному перевезенню медпрацівників району з місця проживання до місця роботи та у зворотному напрямку.

Заступник начальника відділення поліції Олександр Мукієнко звернув увагу на те, що частина мешканців не дотрималася рекомендацій та встановлених обмежень і відвідала цвинтарі, але це не було масовим явищем. Грубих порушень громадського порядку на території району не зафіксовано. Працівники поліції ведуть активну роз’яснювальну роботу серед населення міста та району з питань дотримання обмежень, встановлених карантином.  

Від імені Координаційного офісу безпеки традиційно звертаємось до мешканців міста Татарбунари та району та закликаємо зберігати спокій, мити руки, бути відповідальними, довіряти перевіреній інформації та не поширювати чутки та фейки. Координаційний офіс безпеки працює в онлайн режимі і для отримання правової допомоги можна звертатися за телефоном (094) 962-30-24 та 48-024.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 9:00 1 травня в Україні 10 861 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 272 летальний, 1413 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 455 нових випадків. Наразі найбільше випадків коронавірусу виявлено в Чернівецькій області — 1 667 випадків. В Одеській області наразі підтверджено 296 випадків COVID-19.

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Поділитися