14 квітня 2020 р. 18:19

Лікарі та міська влада Татарбунар у відеоролику закликають містян дотримуватися правил карантину

Лікарі та міська влада Татарбунар у відеоролику закликають містян дотримуватися правил карантину

За ініціативи Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари, місцеві лікарі та представники міської ради підготували коротке відеозвернення до місцевих мешканців із закликом дотримуватися правил карантину.

«Ти залишаєшся вдома, ми працюємо – лише спільно ми зможемо зупинити коронавірус!» - ключовий меседж відео.

«В умовах необхідності протидії поширенню та мінімізації наслідків коронавірусної інфекції, громада має згуртуватися. Лише працівники, робота яких сьогодні є особливо важливою - медики, працівники правоохоронних органів, працівники підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, – працюють в штатному режимі. Всім іншим жителям громади за можливості варто залишитись вдома і дотримуватися правил карантину. Це наша спільна відповідальність та можливість зберегти життя та здоров’я людей» - зазначив Леонід Семененко, керівник Координаційного офісу безпеки та член районного оперативного штабу з протидії COVID-19.

Учасники ініціативи «Залишайся вдома» радять дотримуватися двох простих рекомендацій:

  • не виходити з дому без нагальної потреби та обмежити соціальні контакти. Якщо виникла нагальна необхідність вийти на вулицю – необхідно вдягнути маску, дотримуватися дистанції із іншими людьми та дбати про чистоту рук.
  • тим, хто відчув симптоми застуди чи ГРВІ, треба негайно зв’язатися телефоном із сімейним лікарем та дотримуватися його рекомендацій.

Сімейні лікарі Татарбунарського центру працюють у штатному режимі. У разі виникнення проблем із здоров’ям у вас чи вашої близької людини не потрібно одразу йти до лікарні чи в поліклініку. Всі рекомендації в неважких випадках можна отримати по телефону чи Вайберу. Телефон чергового лікаря Татарбунарського центру первинної медико-санітарної допомоги: 068-90-99-865 (цілодобово).

В Татарбунарській міській раді створені мобільні бригади для подвірного обходу громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які живуть самотньо, для оцінки їхніх потреб та подальшої допомоги. Якщо необхідна така допомога чи людина володіє інформацією про осіб, які потребують сторонньої допомоги – можна повідомляти за «телефоном довіри» міської ради: 048-44-3-33-55 та моб. телефон 068-52-87-277. Також з правових питань можна звертатися за безоплатними консультаціями до Координаційного офісу безпеки за телефоном: (094) 962-30-24.

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Поділитися