29 березня 2020 р. 16:54

Легкохворих на коронавірус в Одеській області будуть приймати усі лікарні, в яких є інфекційні відділення

Легкохворих на коронавірус в Одеській області будуть приймати усі лікарні, в яких є інфекційні відділення

Одеська обласна адміністрація розпорядилася, щоб всі лікарні районів, в яких є інфекційні відділення приймали інфікованих коронавірусом в легкій формі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила керівник волонтерської організації «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова. 

«Прекрасна ідея народилася в головах нашої влади - всі лікарні районів, в яких є інфекційні відділення, прийматимуть хворих з коронавірусом у легкій формі. а це на хвилиночку ще вісім лікарень !!!! На моє запитання, а як же так і чому про це заздалегідь не попередили, мені відповіли: «Ну так вони ж в легкій формі прийматимуть. Їм ШВЛ не потрібно»», - написала вона.

Як пояснив ІзбірКому заступник голови ОДА Віталій Свічинський, такий наказ не означає перехід на другий етап стратегії розгортання госпітальної бази для боротьби з розповсюдженням коронавірусної інфекції.  

В свою чергу активіст Валентин Ткачук зазначив, що таким чином ОДА лише створить умови для розповсюдження хвороби, «розкидуючи» потенційних хворих по всій області, замість того щоб сконцентрувати їх в декількох точках. 

Також він у Facebook заявив, що лишается незрозумілим, чому досі не надано статус опорної Одеській обласній клінічній лікарні. На думку волонтерів, саме цей заклад має бути задіяний у першу чергу, однак за стратегією, розробленою адміністрацією, цю лікарню планують задіяти у боротьбі з розповсюдження коронавірусу лише на третьому етапі розгортання госпітальної бази для боротьби з розповсюдженням інфекції. 

Заступник голови ОДА Віталій Свічинський повідомив, що стратегію розробляли, виходячи з рекомендацій Міністерства охорони здоров'я та Національного агентства здоров'я України, а МОЗ серед іншого наполягав на тому, що обласні лікарні мають буди задіяні в розгортанні госпітальної бази наостанок.      

Раніше голова антикризового штабу по боротьбі з коронавірусом в Одеській області Андрій Ставніцер заявив, що діяльність Одеської обласної адміністрації в організації роботи опорних лікарень носить хаотичний характер, а голова ОДА Максим Куций не хоче приймати необхідних рішень.

 Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися