18 квітня 2020 р. 10:46

Координаційний офіс безпеки закликає мешканців святкувати Великдень вдома

Координаційний офіс безпеки закликає мешканців святкувати Великдень вдома

Координаційний офіс безпеки в місті Татарбунари поздоровляє мешканців з Великодніми святами та бажає здоров’я, миру і душевного спокою.

Про це повідомила пресслужба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України».

«Попри важливість такого свята та бажання багатьох родин зібратися разом, нагадуємо про значну небезпеку через швидке поширення пандемії коронавірусу та просимо бути відповідальними. Також закликаємо святкувати Великдень вдома та утриматись від відвідування храмів. Святкові богослужіння можна буде переглянути онлайн чи по телебаченню. 

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 18 квітня в Україні - 5106  лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 133  летальні, за добу зафіксовано 444 нові випадки. Епідемічна ситуація із захворюваністю на території Одеської області залишається неблагополучною – наразі підтверджено 107 випадків. 

Скупчення людей у церквах чи біля них на Великодні свята може спровокувати хвилю нових заражень на коронавірус.  

На Одещині, як і в цілому по Україні, запроваджують додаткові протиепідемічні заходи для запобігання поширенню коронавірусу на період Великодніх свят. Зокрема рекомендовано обмежити доступ до храмів та церков, що розташовані на території Одеської області, для їх відвідування громадянами. Натомість будуть відбуватися онлайн трансляції для усіх, хто хоче подивитися святкове дійство з дому. Офіс президента оприлюднив графік богослужінь: Українська греко-католицька церква - 19 квітня на ICTV і UA: Перший о 7:30-11:00; Православна церква України - в ніч з 18 на 19 квітня на 1+1 і UA: Перший о 23:30-3:00; Українська православна церква (Московського патріархату) - в ніч з 18 на 19 квітня на каналах "Інтер" та UA: Перший о 23:00-3:00.

У містах священикам пропонуватимуть освятити паски в пекарнях, заводах чи магазинах, відтак усі охочі зможуть купити вже освячену паску. По селах запропоновано освячувати паски біля будинків, для чого святкові кошики люди ставитимуть біля воріт, а священик пройде вулицями і освятить їх. 

Представники різних конфесій закликали вірян на Великодні свята залишитися у своїх домівках, дивлячись разом із сім'єю Пасхальне богослужіння онлайн чи по телевізору. 

Ідучи до церкви чи до храму, парафіянам важливо пам’ятати, що вони наражають на смертельну небезпеку не лише себе, а й своїх дітей, батьків, сусідів, медичних працівників та всіх інших, хто буде поруч. Відтак Координаційний офіс безпеки в м. Татарбунари закликає вірян бути відповідальними за свою безпеку та безпеку оточуючих, проявити турботу про жителів своєї громади і утриматись від відвідування храмів та церков під час Великодніх свят».  

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Пресслужба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»
 

Поділитися