07 квітня 2020 р. 12:28

Координаційний офіс безпеки увійшов до штабу з протидії коронавірусу в Татарбунарському районі

Координаційний офіс безпеки увійшов до штабу з протидії коронавірусу в Татарбунарському районі

Перше засідання оперативного штабу з протидії коронавірусу в Татарбунарському районі, який створили 1 квітня, відбулося 6 квітня.

До складу штабу, зокрема, увійшов Леонід Семененко, керівник Координаційного офісу безпеки в Татарбунарах, який більше трьох років розвиває формат безпечної громади, включно з громадським здоров’ям.

1 квітня 2020 року розпорядженням Геннадія Чебана, керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, пов’язаної з поширенням на території Татарбунарського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, утворено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Татарбунарського району. Метою діяльності штабу визначено забезпечення безпосередньої організації і координації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків епідемії коронавірусу.

Начальником штабу призначено керівника КНП «Татарбунарський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлану Стогній. До складу штабу були долучені керівники служб та підрозділів районної державної адміністрації, представники ДСНС, поліції,  депутатського корпусу та керівництва районної ради, а також представники громадських організацій.  До складу штабу, зокрема, увійшов і Леонід Семененко, керівник Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари, який більше трьох років розвиває  формат безпечної громади, включно з громадським здоров’ям.

Штаб працюватиме у цілодобовому режимі до повної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Місцем розгортання штабу визначено адміністративний корпус Татарбунарської районної державної адміністрації по вул. Горького, 1 в місті Татарбунари. На  першому засіданні члени штабу отримали інформацію про стан протидії захворюванню населення коронавірусом, заходами, які приймаються медичними службами району та представниками правоохоронних органів  і служби з надзвичайних ситуацій. Прийнято рішення про створення таких штабів у міській та сільських радах району.

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Поділитися