07 вересня 2020 р. 22:14

Комісія ОДА розслідуватиме заяву про розбещення плеканок будинку малюка в Ізмаїлі два місяці

Комісія ОДА розслідуватиме заяву про розбещення плеканок будинку малюка в Ізмаїлі два місяці

Одеська обласна державна адміністрація створила робочу комісію для розслідування заяви про розбещення виконуючим обов'язки генерального директора КНП «Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини» малолітніх плеканок.

Про це повідомила під час брифингу в ОДА директор департаменту охорони здоров'я Наталія Одарий-Захар'єва.

Вона пояснила, що комісія буде розбиратися в ситуації впродовж двох місяців, та нагадала, що виконуючий обов'язки генерального директора КНП «Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини» відсторонений від здійснення повноважень на посаді на час проведення службового розслідування.  

Із заявою про те, що директор будинку дитини вчинив розпусні дії щодо трьох дівчаток семи та п’яти років, до правоохоронців звернулася працівниця цього закладу і поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.156 (Розбещення малолітніх) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо також, що оголошено конкурс на посаду директора обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок "Світанок"). Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Одеської облдержадміністрації Конкурс відбудеться 10 вересня. Відтепер, кожен, хто має відповідну освіту, досвід, розуміння і бажання допомагати дітям може претендувати на посаду директора Центру соціально-психологічної реабілітації дітей ССД Одеської ОДА.

Раніше раніше співробітники Хмельницького райвідділу поліції в Одесі  почали розслідування  відносно співробітників комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації». Співробітників центру підозрюють в неналежному виконанні обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. 

Поділитися