25 вересня 2020 р. 11:32

Карта коронавірусних закупівель: Одещина витратила 504 мільйони

Карта коронавірусних закупівель: Одещина витратила 504 мільйони

Громадська організація «Антикорупційний штаб» презентувала в Одесі діджитал-інструмент – Карту коронавірусних закупівель для перевірки витрат бюджетних коштів на боротьбу з коронавірусною інфекцією.

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що з початку активізації коронавірусу в Україні на закупівлі медичного та захисного знаряддя у Одеській області було укладено 3200 договорів на суму понад 504 мільйонів гривень.

Карта коронавірусних закупівель - це інтерактивна карта для перевірки витрат бюджетних коштів на боротьбу з коронавірусною інфекцією. Проєкт розроблено за ініціативи громадської організації «Антикорупційний штаб». Завдяки цій системі кожен охочий може проконтролювати витрати грошей, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). 

Провівши дослідження, найбільші витрати здійснили: Міська клінічна інфекційна лікарня - понад 93 млн гривень, Одеська обласна клінічна лікарня - понад 66 млн гривень, Одеська міська лікарня №5 - понад 28 млн гривень, Міська клінічна лікарня №10 - понад 27 млн гривень та Міська клінічна лікарня №1 - понад 20 млн гривень.

Користувачі системи мають можливість перевірити свої лікарні чи інші медичні заклади та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Отримавши запит, юристи Антикорупційного штабу обробляють заявки та звертаються до контролюючих і правоохоронних органів у разі виявлення правопорушень.

Нагадаємо, кількість летальних випадків COVID-19 в Одеській області за добу збільшилась на три особи і з початку пандемії в регіоні померли вже 177 пацієнтів. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі

Поділитися