04 листопада 2020 р. 19:24

Хто з нардепів-одеситів підтримав штрафування бізнесу за відсутність масок в клієнтів

Хто з нардепів-одеситів підтримав штрафування бізнесу за відсутність масок в клієнтів

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт про штрафні санкції для суб'єктів господарювання, які допускають відсутність захисних масок на відвідувачах.

За проєкт закону № 3890 проголосував 251 нардеп.

Серед нардепів-одеситів, які «за»: Ігор Васильковський, Артем Дмитрук, Сергій Колебошин, Степан Чернявський, Олег Колєв, Олександр Ткаченко, Олексій Леонов («Слуга народу»). 

Олександр Горенюк («Слуга народу») був відсутній.

Також постанову підтримали Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»), Антон Кіссе та Анатолій Урбанський (депутатська група «Партія «За майбутнє»»). 

Тетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя») не голосувала.

Обрані за списками: Микола Скорик («Опозиційна платформа - За життя») - відсутній, Андрій Костін («Слуга народу») - відсутній, Іван Шинкаренко та Юлія Діденко («Слуга народу») підтримали.

Згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття документа «є запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, серед населення України».

Законопроєктом пропонується доповнити частину другу статті 46 закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» новим пунктом.

Так, пропонується встановити відповідальність за порушення санітарного законодавства для підприємств, підприємців, установ, організацій, які допускають осіб в громадські місця або транспорт без одягнених масок або респіраторів (під час дії карантину).

Пропоноване покарання - штраф в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (це 3,4 тис. - 5,1 тис. грн).

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д.

Поділитися