16 серпня 2020 р. 11:51

Цього разу в Ізмаїлі: новий летальний випадок COVID-19 зареєстровано в Одеській області

Цього разу в Ізмаїлі: новий летальний випадок COVID-19 зареєстровано в Одеській області

Рада національної безпеки та оборони України повідомила про 93 нові випадки COVID-19, що виявили в Одеській області минулої доби.

Всього з початку епідемії в регіоні підтвердили 4 тисячі 954 випадки захворювання.

Окрім того виявлений один новий летальний випадок коронавіруса. Цього разу помер 74-річний мешканець Ізмаїлу  стан якого при надходженні в лікарню був важким. Пацієнт мав хронічні захворювання (діабет). На тлі інгаляції киснем стан покращився на короткий час, після чого настала смерть. 

Таким чином з початку пандемії в Одеській області зафіксовано вже 80 летальних випадків COVID-19. 

Загалом в Україні зафіксовано 1 тисяча 637 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 за добу.

16 серпня (станом на 9:00) в Україні вже налічується 91 тисяча 356 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тисячі 70 летальних, 47 тисяч 822 пацієнти одужало. Загалом проведено 1 мільйон 289 тисяч 589 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужали 392 пацієнти.                                                                                                                                                                                              

Зазначимо, що також в міністерстві охорони здоров'я вирішили як має відбуватися проживання в гуртожитках та їх відвідування під час карантину. Наразі впроваджено ряд епідеміологічних правил для мешканців, відвідувачів та адміністрації приміщень.  Усі, хто перебуває в гуртожитку, зобов'язані носити захисні маски поза межами кімнати та користуватися спиртовими антисептиками на вході. Своєю чергою, адміністрація гуртожитку повинна здійснювати всі необхідні заходи для протидії поширення COVID-19.

Нагадаємо, станом на 15 серпня, найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (254), Чернівецькій (170), Львівській (166), Івано-Франківській (148) та Одеській (139) областях, а також в місті Києві (232). 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися