09 квітня 2020 р. 13:32

Чи готова Одещина: в Україні презентували карту медичного забезпечення лікарень ресурсами

Чи готова Одещина: в Україні презентували карту медичного забезпечення лікарень ресурсами

Сервіс YouControl разом із представниками держструктур та громадських організацій презентував інтерактивну карту, котра показує забезпечення лікарень та динаміку поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). 

Фахівці компанії YouControl створили інтерактивну карту медичного забезпечення. Вона сформована на основі звітів всіх лікарень України щодо їх забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням і працівниками. Сервіс дозволяє дізнатися про поточний стан, а незарабором почне прогнозувати потреби.

На мапі, створеній YouControl, дані автоматично аналізуються системою та розраховується показник, на скільки днів вистачить ресурсів лікарні, відповідно до алгоритмів МОЗ.

Наразі, з мапи можна дізнатись таку інформацію:

- залишки, потреби та прогноз забезпечення лікарень у обладнанні (засоби індивідуального захисту, тести, ШВЛ);

- кількість лікарів (їх кваліфікація, вік та чи скільки працює з Covid19);

- кількість ліжок (зайнятих і вільних серед боксових, інфекційних, реанімаційних тощо);

- захворюваність (кількість осіб з підозрою, госпіталізованих, підтверджених та смертельних випадків).

Наприклад, станом на 5 квітня, в медзакладах Одещини багаторазових масок не лишалося навіть на день, а одноразових халатів було лише на два дні.

В області станом на 5 квітня налічувалося 266 лікарів, що можуть бути задіяні при лікуванні COVID-19, а медсестер - 371.

 

Ці дані збираються командою ДП "Медичні закупівлі України" за допомогою власної інформаційно-аналітичної системи MedData. Форма для заповнення була розроблена за запитом та відповідно вимог МОЗ. На щоденній основі ці дані аналізуються та передаються МОЗ, який є розпорядником цієї інформації.

Нагадаємо, станом на 9 квітня в Одеській області налічується 43 інфікованих коронавірусом. 

Поділитися