03 серпня 2022 р. 11:55

У двох містах Одеської області відбудеться обговорення правових потреб в умовах війни

У двох містах Одеської області відбудеться обговорення правових потреб в умовах війни

Громадський центр правосуддя, що діє на базі Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України", проведе в двох містах півдня Одеської області обговорення правових потреб громад та мешканців в умовах війни та воєнного стану.

Як повідомили в пресслужбі "Комітету виборців України", основними питаннями дискусії стануть проблеми забезпечення в громадах безпеки та правопорядку, становище та підтримка ВПО, особливості здійснення освітнього процесу та гуманітарна допомога в громаді.

Круглі столи відбудуться 4 серпня в місті Татарбунари та 5 серпня в місті Рені за участі представників міських рад та комунальних установ, правоохоронців, рятувальників, освітян, волонтерів та громадських активістів.

Основна мета обговорень - привернути увагу до виявлених проблем в громадах в умовах війни та воєнного стану, напрацювати спільне бачення та скоординувати спільну діяльність щодо ефективного реагування на правові, безпекові та гуманітарні виклики.

Для обговорення визначено три основні теми:

  • Актуальні безпекові загрози в громаді, співпраця правоохоронних органів та громадськості щодо підтримання правопорядку в умовах війни та воєнного стану. Стан укриттів в громаді та роботи системи оповіщення.
  • Становище внутрішньо переміщених осіб в громаді та актуальні муніципальні/неурядові програми підтримки ВПО. Гуманітарні потреби ВПО та допомога міжнародних організацій.
  • Особливості освітнього процесу в умовах війни/воєнного стану, рекомендації для громад щодо забезпечення безпеки освітніх закладів.

Представники Громадського центру правосуддя на початку обговорення презентують результати опитування правових та безпекових потреб жителів громад та презентують «дорожню мапу» для ВПО в громаді.

Круглий стіл «Правові, безпекові та гуманітарні потреби Татарбунарської громади в умовах війни/воєнного стану» відбудеться 4 серпня (початок о 10:00).

Круглий стіл «Правові, безпекові та гуманітарні потреби Ренійської громади в умовах війни/воєнного стану» відбудеться 5 серпня (початок о 12:00).

Обговорення організовані Громадським центром правосуддя в м. Татарбунари спільно з Татарбунарською міською радою та Ренійською міською радою.

Громадський центр правосуддя - це мультифункціональний хаб, який розвиває дружнє правосуддя в громадах та просуває новий формат співпраці між органами правосуддя, місцевою владою та жителями на принципах довіри та відповідальності.

Діяльність Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

Поділитися