19 серпня 2022 р. 09:33

Татарбунарський Громадський центр правосуддя долучився до "Віртуального ГЦП"

Татарбунарський Громадський центр правосуддя долучився до "Віртуального ГЦП"

В Telegram запрацював чат-бот правової допомоги «Віртуальний Громадський центр правосуддя», який допомагає українцям з правовими питаннями під час війни, до роботи якого також будуть долучені інші партнери, зокрема і правники Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари Одеської області, який адмініструється одеським "Комітетом виборців України".

Як повідомляє Одеська обласна організація "Комітету виборців України", чат-бот - це інструмент створений командою Українського народного дому у Чернівцях разом із партнерами з Чернігівського та Чугуївського громадських центрів правосуддя.

"Віртуальний Громадський Центр Правосуддя" - це чат-бот правової допомоги з багатьма можливостями: самостійно знайти відповідь на правове запитання, направити листа кваліфікованим юристам чи замовити консультацію телефоном.

Якщо більшість правових чат-ботів працюють за принципом "все про все", то "Віртуальний ГЦП" – це короткі консультації з тих правових питань, які виникли через війну чи зазнали суттєвих змін через неї.

Чат-бот функціонує у Telegram і охоплює проблемні теми:

  • внутрішньо переміщених осіб;
  • роботи з громадами;
  • прав мобілізованих та їхніх родин;
  • відшкодування завданих війною втрат;
  • сімейного права;
  • доступу до правосуддя в умовах війни.

"Запрошуємо користуватися чат-ботом, аби розв'язувати правові проблеми самостійно чи за допомогою юристів. Знаєте людей, які мають таку проблему й потребують правової допомоги? Допоможіть їм — порадьте чат-бот "Віртуальний громадський центр правосуддя"!", - наголошують у одеському КВУ.

Зазначимо, що Громадський центр правосуддя в Татарбунарах постійно надає правову допомогу, як переселенцям так й взагалі мешканцям регіону. Наприклад, за результатами обговорень 4-5 серпня 2022 року, в містах Татарбунари та Рені Одеської області оцінили правові, безпекові та гуманітарні виклики в громадах, а також скоординували спільні ініціативи.

Основною метою обговорень, які організував Громадський центр правосуддя спільно з Татарбунарською та Ренійською міськими радами, було привернути увагу до виявлених проблем в громадах в умовах війни та воєнного стану та скоординувати спільну діяльність щодо ефективного реагування на правові, безпекові та гуманітарні виклики. Дискусія була побудована на попередніхрезультатах опитування правових та безпекових потреб жителів громад та ВПО.

Впродовж червня - липня 2022 року Татарбунарський ГЦП, надавав сервісну правову, психологічну та гуманітарну допомогу мешканцям громад. Значна частина такої підтримки стосувалася жінок та дітей з родин внутрішньо переміщених осіб. На запит місцевих органів влади, розпочалась програма підготовки державних службовців з безпекових питань, які надалі будуть навчати персонал своїх установ. Діяльність центру розширена на Ренійську громаду, що зафіксовано підписаним Меморандумом про співпрацю з міською радою.

Поділитися