12 листопада 2021 р. 13:47

Саратську селищну раду перевірили на доступність для людей з інвалідністю

Саратську селищну раду перевірили на доступність для людей з інвалідністю

Регіональні представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Валентин Михайлов та Тарас Кошевий перевірили архітектурну доступність Саратської селищної ради та зазначили там проблеми із доступністю для людей з інвалідністю.

Про це повідомили у пресслужбі омбудсмена. 

Під час моніторингу встановлено, що в приміщенні Саратської селищної ради відсутні тактильні таблички виконані рельєфно-крапковим шрифтом контрастного до фону кольору. У приміщенні не забезпечено для орієнтування у просторі та послугах осіб з порушенням слуху та мовлення без додаткового спілкування, що полягає у забезпеченні таким особам доступу до необхідної інформації шляхом візуального сприйняття за допомогою технічних засобів інформування, орієнтування та сигналізації. Відсутнє маркування порогів, санітарно-гігієнічне приміщення не відповідає нормам доступності для людей з інвалідністю через вузькі дверні проходи.

На прилеглій території не встановлений знак та не нанесено маркування для паркування автомобілів для осіб з інвалідністю. Доступ громадян до питної води не забезпечено.

Водночас монітори відзначають, що в селищній раді запроваджено дезінфекційний режим: використання засобів індивідуального захисту, антисептиків для обробки рук, проведення збільшення вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів.

За результатами моніторингового візиту готується детальний звіт та листи реагування.

У жовтні Регіональні представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Валентин Михайлов та Яна Кузьміна виявили деякі порушення в роботі комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Роздільнянської міської ради, що на Одещині.

Раніше працівники Департаменту моніторингу рівних прав і свобод Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини перевірили, як Одеська обласна державна адміністрація додержується прав внутрішньо переміщених осіб на житло, та відзначили, що адміністрація не робить це на належному рівні. 

Нагадаємо, управлінням капітального будівництва Одеської міської ради за рахунок коштів субвенції державного бюджету та коштів Одеської територіальної громади проводиться закупівля квартир у комунальну власність громади для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам.

Близько 30 переселенців з Донбасу разом з дітьми зібралися на мітинг під будівлею обласної адміністрації на проспекті Шевченка. Люди проживають в будинку на Успенській, 4.

Поділитися