21 лютого 2021 р. 11:17

Суд визнав незаконним звільнення одеської активістки, через яку реорганізували одеську поліцію

Суд визнав незаконним звільнення одеської активістки, через яку реорганізували одеську поліцію

Одеський окружний адміністративний суд визнав, що активістку Зою Мельник незаконно звільнили з патрульної поліції у вересні 2019 року. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила сама активістка. 

"Одеський Окружний адміністративний суд визнав протиправним і незаконним наказ Департаменту патрульної поліції про моє звільнення і постановив негайно відновити на службі. В управлінні патрульної поліції не змогли довести мої "численні запізнення" і "прогули", бо їх не було. Так само серед "доказів" не було жодної скарги на мене від громадян", - зазначила вона.

.

Нагадаємо, у вересні 2019 року патрульну поліцейську Зою Мельник, заява якої призвела до відсторонення від посади керівника патрульних в Одеській області та реорганізації всієї служби, звільнили.

На початку липня того року співробітниця патрульної поліції Одеси Зоя Мельник звернулася до громадськості через Facebook з проханням про допомогу. У своїй заяві сержантка повідомила про погрози на свою адресу після конфлікту з керівництвом.

Після цієї заяви начальника управління патрульної поліції Одеської обласної державної адміністрації Юрія Рибака тимчасово відсторонили від посади на час службового розслідування викликаного інформацією, якою поділилася в своїй заяві Зоя Мельник.

Департамент патрульної поліції 26 липня 2019 року повідомив, що керівники підрозділу відправлені для подальшої служби до складу патрульної поліції в АР Крим і Севастополі. Особовий склад Управління патрульної поліції Одеської області виведений за штат. Кожен з них пройде переатестацію. Тим часом на керівні посади в управлінні займуть керівники підрозділів патрульної поліції з інших областей.

Поділитися