21 липня 2021 р. 15:12

Омбудсменка звернулася в поліцію через напад на офіс ЛГБТ-спільноти в Одесі

Омбудсменка звернулася в поліцію через напад на офіс ЛГБТ-спільноти в Одесі

В Одесі невідомі обклеїли листівками гомофобного змісту офіс ГО «Асоціація ЛГБТ «Ліга».

Про черговий напад на ЛГБТ-спільноту повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Омбудсменка звернулася до керівництва Національної поліції України щодо надання інформації про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за цим фактом, проведених свідчих дій та ухвалених процесуальних рішень.

"ЛГБТІ-спільнота є однією з найбільш вразливих категорій громадян, які постійно потрапляють під тиск та дискримінуються, саме тому питання додержання прав ЛГБТІ-спільноти перебувають на моєму постійному контролі", - зазначила Денісова.

Також вона наголосила на неухильному додержанні та виконанні законодавства. Зокрема, статті 24 та 68 Конституції України, статті 7 Загальної декларації прав людини, статті 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і Протоколу № 12 до цієї Конвенції, які забороняють дискримінацію за будь-якою ознакою, а також передбачають обов’язок держави вживати всіх можливих заходів для запобігання та протидії цьому явищу.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія разом з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) проаналізували дотримання гендерного балансу на місцевих виборах-2020, зокрема, на виборах до районних рад.

Завдяки впровадженню ґендерної квоти у виборчих списках зареєструвалися 44% жінок, тоді як на минулих виборах у 2015 році було висунуто лише 36%.

Колишнього голову Одеської обладміністрації Михеїла Саакашвілі звинуватили в організації ЛГБТ-маршу в Тбілісі. Під час засідання грузинського уряду його голова заявив, що відбулася «чергова невдала спроба змови проти держави».

Еспертки проєкту «Гендерночутливий простір сучасної журналістики» разом з пресцентром Paritet запустили чергову хвиля гендерного моніторингу медіа 24 областей України. ІзбірКом визнали найбільш гендерночутливим виданням Одещини в червні.

У квітні 2021 року розпочалася чергова хвиля гендерного моніторингу медіа 24 областей України.

Експерти в березні констатували збільшення на 10% кількості політичних новин за участю жінок-експерток у матеріалах одеських медіа

Поділитися