25 червня 2021 р. 08:53

Одеський суд почав вивчати докази у справі трансґендерки

Одеський суд почав вивчати докази у справі трансґендерки

Суд почав вивчати докази у справі про нібито розміщення оголених фото трансґендеркою Марією з Одеси - 250 аркушів та диски з відео.

Йдеться про дівчину, в якої ІзбірКом брав інтерв'ю у 2019 році. До речі, вона розповідала про цю справу

Дівчину звинувачують у розповсюдженні порнографічних світлин і публікації своїх оголених фото на спеціальному сайті знайомств. Поліція цей факт зафіксувала та розпочала кримінальне провадження у 2019 році. Сама ж Марія не розуміє, звідки слідчі взяли ці фото. Ба більше, запевняє, що на зображенні не її статевий орган, та підозрює, що його "прималювали" за допомогою Photoshop.

Марія запевнила, що правоохоронці до неї упереджені. Так, під час затримання просто поряд з її помешканням хвору дівчину жорстко схопили декілька правоохоронців, скрутили руки та лише тоді оголосили підозру, додала обвинувачена.

Через цю справу Марія Вініченко втратила роботу, а сусіди почали обговорювати дівчину та навіть цькувати. Отямитися від цього вона не може й досі. Підтримують її чоловік та друзі. Жінка, до речі, вже 8 років заміжня.

Адвокат обвинуваченої – керівник проєкту «Human Rights Clinic» ГО «Прожектор» Віталій Матвєєв - підозрює, що провадження сфабриковане копами. За такою схемою вони наживаються на людях, які не можуть боротися за свої права. Захисник також повідомив, що в іншому суді веде дуже схожу справу. Донині суд не може розібратися через часту зміну прокурорів.

ВІДЕО: "Думська ТВ". 

Нагадаємо, приблизно о 21:48 31 травня група молодиків у масках у кількості 7 осіб скоїли напад на офіс підрозділу LGBT Association LIGA у місті Одеса, розбивши камінням два вікна у приміщенні, яке орендує організація, та пошкодивши одну з камер відеонагляду.

У суботу, 29 травня, представники праворадикальної організації "Традиція і порядок" увірвалися одночасно в приміщення у Києві й Одесі, де проводився феміністичний захід Fem Talks,  організований  громадською організацією "Інсайт". 

"Найогидніше те, що праворадикали вже не тільки залякують чи погрожують організаціям та активістам, прикриваючись "традиційними цінностями" та "боротьбою з фашизмом", але й перейшли до активних дій: нахабно нападають на офіси та організовують погроми", - йдеться в повідомленні.

У березні група активістів радикального угруповання «Традиція і порядок» влаштували в Одесі бійку з поліцейськими, намагаючись зірвати «Марш рівності» за права жінок.

30 серпня 2020 року в Одесі мала відбутись акція в межах ОдесаПрайду. Однак на учасників та учасниць події напали праворадикали, зокрема з угруповання «Традиція і порядок»: вони били людей по голові, погрожували учасницям зґвалтуванням тощо.

Службове розслідування не підтвердило того, що поліція неналежно забезпечила громадський порядок та безпеку під час акції в межах ЛГБТ-прайду 30 серпня в Одесі, коли на учасників події напали праворадикали. 

Нагадаємо також, що правозахисники зафіксували 74 випадки нападів і тиску на громадських активістів в Україні за дев'ять місяців 2020 року і Одеський регіон потрапив до лідерів.

Наразі все більше суспільно-політичних дискусій та інформаційних кампаній проходять в соціальних мережах, часто з широким використанням «мови ворожнечі». Для європейської спільноти основним викликом залишається відсутність загальновизнаної концепції визначення «мови ворожнечі» та її співвідношення зі свободою вираження поглядів. В травні 2016 року Європейська Комісія спільно із найпотужнішими інтернет-компаніями у сфері соціальних медіа - YouTube, Microsoft, Twitter та Facebook - прийняли й підписали «Кодекс поведінки щодо протидії незаконному висловленню ненависті».

Поділитися