05 вересня 2021 р. 19:46

Образливі для афганських біженців слова з'явилися на одеській вулиці

Образливі для афганських біженців слова з'явилися на одеській вулиці

На стіні будинку на вулиці Базарній в Одесі невідомі залишили образливий напис на адресу біженців з Афганістану. Відповідне фото оприлюднив Telegram-канал "Х... Одеса"

У грубій формі афганцям, що нещодавно прибули до Одеси, пропонується залишити місто. Причина - в Україні йде своя війна і є свої біженці. 

Рятувальники Київської та Одеської областей 29 серпня доставили в Одесу 133 громадян Афганістану, які виявили бажання виїхати зі своєї країни.  В цій групі були 48 дорослих і 85 дітей. Найменша дитина народилась вже в аеропорту Кабула. Найстаршій евакуйованій - 85 років.

Раніше мешканець Болграду Одеської області не міг залишити охоплений панікою Афганістан. Тоді інформацію про скрутне становище нашого земляка повідомив заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський на своїй сторінці в Facebook. "До мене звернулася жителька Болграда Валерія Ібрагімова, чоловік якої знаходиться там без можливості дістатися самостійно в аеропорт Кабула і покинути надзвичайно небезпечну зону. І таких сімей тисячі. Незважаючи на звернення з приводу їх евакуації, МЗС і Посольство України в Таджикистані відмовчуються".

З 23 по 27 серпня було проаналізовано 1280 повідомлень в 14 медіа Одеси, 224 дописів у їхніх Telegram-каналах та 32 пости у Facebook  6 місцевих політиків, активних у соціальних мережах. В 50 матеріалах (3% від усіх проаналізованих) виявлені маніпуляції. Основними з них стали публікації з ознаками політичної та комерційної джинси, мова ворожнечі. Такі висновки можна зробити після аналізу даних, які були отримані в результаті щотижневого моніторингу одеського інформаційного простору командою проєкту "Infocrime Одеса" за підтримки британського фонду Thompson Reuters у партнерстві з Інститутом масової інформації.*

Поліцейські розпочали провадження за фактами хуліганства, масових заворушень та насильства щодо працівників правоохоронного органу, що сталися після ходи Маршу рівності 28 серпня. А до того стало відомо, що представники громадських організацій, які виступають проти ЛГБТ-спільноти, погрожують напасти на Марш рівності, що планувався в рамках фестивалю квір-культури "Одеса-прайд", проте поліція не відкриває провадження за заявою організаторів фестивалю. Про це заявила голова оргкомітету фестивалю квір-культури "Одеса-прайд" Анна Леонова

Фото: Х... Одесса і DW

Поділитися