15 серпня 2021 р. 10:01

"Національний корпус" взяв на себе відповідальність за напад на журналіста

"Національний корпус" взяв на себе відповідальність за напад на журналіста

Заява "Національного корпусу" щодо вчорашніх подій біля Офісу Президента України викладена в Telegram-каналі партії.

Нагадаємо, 14 серпня на вулиці Банковій сталися сутички між прихильниками зазначеної політичної сили та правоохоронцями. Під час цих подій невідомі побили журналіста видання "Букви" Олександра Кужельного. На сайті видання зазначено: кореспондента, що працював біля Офісу президента, наздогнала група осіб, які в агресивній формі вимагали видалення фотографій, зроблених під час заходу, та застосували проти нього силу.

В той же день пресслужба Національної поліції заявила: "Під час сьогоднішньої акції на вулиці Банковій група чоловіків перешкоджала професійній діяльності одного із представників ЗМІ та побили його. Наразі поліцейські встановлюють осіб зловмисників. До Печерського управління поліції з заявою про правопорушення звернувся журналіст. Він повідомив про те, що під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли йому тілесні ушкодження. Працівники поліції встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків та очевидців події".

15 серпня "Національний корпус" опублікував відповідне повідомлення. 


 

 Своєю чергою, видання "Букви" опублікувало відео, на якому двоє молодих людей у присутності лідера вищезгаданої партії Андрія Білецького вибачаються перед Олександром Кужельним. Один з хлопців поскаржився на хибне повідомлення, отримане їм щодо побитого журналіста - начебто той комусь "зливає" інформацію про націоналістів. Також молоді люди визнали, що Кужельний встиг продемонструвати їм службове посвідчення перед тим, як його побили. 

Нагадаємо, одеського журналіста й активіста Юрія Дяченка побили на пляжі "Btight on Beach" в Одесі. Про це у Telegram повідомила журналістка Катерина Гуцол.

9 серпня Одеський окружний адміністративний суд ухвалив рішення щодо справи за позовом головного редактора видання ІзбірКом Валерія Болгана за юридичного супроводу Громадського центру правосуддя про захист прав журналістів та проти обмеження їх доступу до приміщення Одеської обласної державної адміністрації і Одеської обласної ради. ООАС частково задовольнив вимоги позивача та визнав незаконними зазначені обмеження.

Голова робочої групи з вивчення проблемних питань національного природного парку "Тузловські лимани" та визначення шляхів їх вирішення Олег Муратов вигнав з засідання представника громадської організації "Зелений лист" Юрія Дяченка

Раніше журналіста газети "Зелений лист" Юрія Дяченка вдарили в область паху під час спроби попасти на сесію Красносільської сільської ради біля меж Одеси. 

Одеська область опинилась на другому місці в Україні за кількістю нападів на журналістів у 2020 році

Поділитися