04 жовтня 2021 р. 19:28

Громадський центр правосуддя розвиватиме інститут поліцейських офіцерів громад

Громадський центр правосуддя розвиватиме інститут поліцейських офіцерів громад

Наприкінці вересня 2021 року Громадський центр правосуддя у місті Татарбунари долучився до партнерської ініціативи ГУНП в Одеській області та Татарбунарської міської ради щодо впровадження інституту поліцейських офіцерів громад. Зокрема, під час впровадження діяльності поліцейських офіцерів громад буде використано досвід та напрацювання Громадського центру правосуддя в сфері підвищення довіри до поліції та залучення мешканців до забезпечення безпеки в своїх громадах.

30 вересня  у приміщенні виконавчого комітету Татарбунарської міської ради було підписано Меморандум про співпрацю між ГУНП в Одеській області та Татарбунарською міською радою, який об’єднав зусилля поліцейських та місцевого самоврядування у створенні та підтримці безпечного простору на території громади. Одним з основних напрямків співпраці стане створення умов для роботи на території громади поліцейського офіцера громади та відкриття відповідного місцевого офісу.

Поліцейський офіцер громади - це офіцер Національної поліції України, який живе та працює у певній територіальній громаді. Його головні завдання - забезпечувати порядок, запобігати правопорушенням і злочинам у межах своєї територіальної громади. Участь в проєкті «Поліцейський офіцер громади» також беруть Лиманська та Дивізійська громади Білгород-Дністровського району, де поліцейські офіцери громади вже приступили до роботи.

До такої співпраці також долучився Громадський центр правосуддя, який вже має певний досвід та напрацювання в сфері підвищення довіри до поліції та залучення мешканців до забезпечення безпеки в територіальних громадах. У підписанні важливого для розвитку безпечної громади документа взяли участь в. о. заступника керівника ГУНП в Одеській області Олександр Гостіщев, начальник місцевого відділення поліції Олександр Бодюл, голова Татарбунарської громади Андрій Глущенко, керівник Громадського центру правосуддя Леонід Семененко та ветерани органів МВС.

«Я дуже радий бути сьогодні тут, щоб приєднатися до підписання Меморандуму про співпрацю. Адже це важливо - впроваджувати ефективні моделі взаємодії поліції та громадськості задля збереження правопорядку та надання якісних поліцейських послуг на території громад. Мета наших спільних зусиль - створення безпечного середовища, у якому кожен мешканець добре знає «свого» поліцейського і навпаки - поліцейський живе поряд і досконало обізнаний у питаннях, які турбують людей», - підкреслив в.о заступника очільника поліції Одеської області Олександр Гостіщев. Такий напрямок роботи для обласної поліції є одним з основних, і протягом наступного часу буде відкрито що понад 90 таких офісів на території області.

Голова Татарбунарської громади Андрій Глущенко зауважив, що громада вже має певний досвід співпраці з поліцією та громадськістю в питаннях безпечного середовища та буде активно розвивати діяльність поліцейського офіцера громади. «Будь-яка успішна зміна потребує спільних зусиль. Я переконаний, що такий формат співпраці сприятиме підвищенню довіри населення до поліції та допоможе знизити рівень злочинності у населених пунктах громад», - зазначив начальник відділення поліції Олександр Бодюл. Керівник Громадського центру правосуддя та ветерен органів МВС Леонід Семененко підсумував, що саме така співпраця відповідає головному принципу розбудови безпечної громади - спільній участі та відповідальності не лише органів поліції та місцевої влади, але і самих мешканців. Лише шляхом таких партнерських відносин можна підвищити рівень публічної безпеки в громаді та ефективно протидіяти злочинності.
 
Діяльність Громадського центру правосуддя впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проєкту «Громадський центр правосуддя як мультифункціональна платформа розвитку правосуддя в громадах».


Пресслужба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Поділитися