30 вересня 2021 р. 20:19

Дружина померлого співвласника готелю «Токіо Стар» отримає компенсацію за його погане утримання під вартою

Дружина померлого співвласника готелю «Токіо Стар» отримає компенсацію за його погане утримання під вартою

Європейський суд з прав людини задовольнив скаргу нині покійного одеського бізнесмена, співвласника горів готелю «Токіо Стар» Вадима Чорного, з приводу неналежних умов тримання під вартою.

Компенсацію отримає дружина покійного, повідомляє УСІ

30 вересня Європейський суд з прав людини визнав порушення прав Вадима Чорного за статтею 3 Конвенції з прав людини. Заява була подано 17 лютого 2020 року в рамках справи про пожежу в готелі "Токіо Стар", де Вадима Чорного як співвласника готелю звинувачували в порушенні норм пожежної безпеки.

Обвинувачений скаржився на неналежні умови утримання під вартою і відсутність ефективних засобів правового захисту в національному законодавстві, у зв'язку з чим і було подано заяву до ЄСПЛ.

Зазначимо Приморський районний суд Одеси понад рік не може провести перше підготовче засідання у справі про пожежу в готелі «Токіо Стар», через яку загинули дев'ять людей.

У червні Приморський районний суд Одеси перенес розгляд справи щодо смертельної пожежі в місцевому готелі «Токіо-стар», під час якої загинули дев'ятеро людей.

Лідер партії «Союз Анархістів України» в Одесі, бізнесмен та колишній радник міського голови Одеси Вадим Чорний помер від інфекції коронавірусу в грудні 2020 року. 

Вадим Чорний був обвинуваченим у порушенні встановлених законом правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей через пожежу в готелі «Токіо-стар», що сталася 17 серпня минулого року. В результаті тієї пожежі загинули дев'ятеро та постраждали 10 людей, що мешкали в готелі. 

В листопаді 2019 року судді Одеського апеляційного суду змінили запобіжний захід Вадиму Чорному з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Поділитися