19 березня 2021 р. 18:24

Держава має заплатити мешканцю Чорноморки 3 тисячі євро за зволікання судів

Держава має заплатити мешканцю Чорноморки 3 тисячі євро за зволікання судів

Європейський суд з прав людини задовольнив скаргу мешканця селища Чорноморка та ухвалив, що держава має сплатити йому 3,1 тисячі євро. 

Про це йдеться у рішенні ЕСПЛ.  

Кримінальне провадження у відношенні до позивача почали ще у 2011 році. Його підозрювали у шахрайстві та незаконному привласненні квартири, а у 2013 році засудили на п'ять років. Його адвокат подав апеляційну скаргу, яку судді розглядають вже дев'ять років. 

Судді ЕСПЛ навіть не стали вдаватися у подробиці, зазначивши, що до цього суду неодноразово зверталися українці із скаргами на затягування розглядів справ і жодного разу в суддів не було підстав для незадоволення цих скарг.   

Нагадаємо, у вересні 2020 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відмовив одеському терористу Володимиру Грубнику, який подав позов проти України, в задоволенні вимог про матеріальну компенсацію за свій арешт та перебування під вартою.

Нагадаємо також, що Конституція України гарантує кожному право після використання всіх національних засобів правового захисту звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна (ч. 4 ст. 55). 

Поділитися