11 липня 2020 р. 16:34

В Татарбунарах відбудеться тренінг з розвитку правосуддя, дружнього до дітей

В Татарбунарах відбудеться тренінг з розвитку правосуддя, дружнього до дітей

За інформацією пресслужби Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», протягом двох днів, 14 та 15 липня 2020 року, в медіацентрі Татарбунарської районної бібліотеки, відбудеться тренінг «Як створити в громаді дружнє до дітей правосуддя?». Протягом навчання, правоохоронці та інші фахівці, які працюють з дітьми, підвищать свої компетенції щодо стандартів «дружньої» роботи з дітьми. Крім того, буде узгоджено місцевий протокол взаємодії та роботу мультидисциплінарної команди для роботи з дітьми, а також відкриття на базі Координаційного офісу безпеки «зеленої кімнати» для нетравматичної роботи з неповнолітніми.  

Одним з пріоритетів Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2021 року є створення системи правосуддя, дружньої до дитини. Тобто, системи, яка відповідає вікові дитини, швидко працює, є дбайливою, адаптованою і спрямованою на задоволення потреб і реалізацію прав дитини. 

Захід проводиться Координаційним офісом безпеки в м. Татарбунари, з метою підвищення знань та навиків щодо процесуальних прав неповнолітніх, специфіки нетравматичної роботи з дітьми, а також практичного узгодження місцевого протоколу взаємодії зі створенням мультидисциплінарної команди та відкриття «зеленої кімнати» для нетравматичної роботи з неповнолітніми. 

Учасниками навчання стануть 15 фахівців, які дотичні до сфери правосуддя щодо дітей - зокрема, судді та працівники суду, адвокати, прокурори, слідчі, поліцейські, працівники ювенальної превенції та пробації, соціальні працівники, психологи, представники батьківських комітетів, громадські активісти. 

Навчання заплановано провести в два блоки. Протягом першого дня тренінгу, будуть розглянуті наступні питання: поняття та принципи правосуддя, дружнього до дитини; міжнародні стандарти нетравматичного опитування дитини, яка постраждала від насильства чи була свідком насильства; особливості допиту неповнолітнього; безпечне середовище та методика «зелена кімната»; особливості комунікації з неповнолітнім, розпізнавання у дітей стресу, робота з дітьми з порушеннями інтелекту.

Протягом другого дня тренінгу, учасники працюватимуть над практичним впровадженням інструментів дружнього до дитини правосуддя безпосередньо в своїй громаді. Зокрема, узгодять місцевий протокол взаємодії та роботу мульти-дисциплінарної команди для роботи з дітьми, а також відкриття на базі Координаційного офісу безпеки «зеленої кімнати» для нетравматичної роботи з неповнолітніми.  

Захід проводиться в рамках діяльності Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари, яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Поділитися