22 вересня 2020 р. 15:28

В Татарбунарах пройде другий тренінг з підготовки фасилітаторів конфліктів в громадах

В Татарбунарах пройде другий тренінг з підготовки фасилітаторів конфліктів в громадах

Громадський центр правосуддя 23 вересня проведе в місті Татарбунари другий тренінг в рамках навчально-практичної програми «Фасилітація конфліктів в громадах».

Як зазначили в пресслужбі Одеської обласної організації «Комітету виборців України», відібрані місцеві лідери та лідерки за допомогою медіаторки Громадського центру правосуддя продовжать навчатися визначати та врегульовувати конфлікти в громадах.   

Метою практичного навчання є початкова підготовка фасилітаторів можливих конфліктів в громадах, які зможуть допомогти людям мирно й ефективно взаємодіяти з іншими задля розвитку своїх громад. Зважаючи на непоодинокі конфлікти в місцевих громадах, впровадження діалогу в суспільстві набуває важливого значення для потреб відновлення миру та профілактики розділеності суспільства.

Учасниками програми стали 11 жителів громади, три чоловіки та вісім жінок. В професійному розрізі це представники суду, пробації, бібліотеки, громадські радники, підприємці, ромські активісти. Навчання проведе Світлана Гудь, медіаторка Громадського центру правосуддя, керівниця Регіонального аналітичного центру (м. Ізмаїл).

Учасники другого тренінгу почнуть на практиці застосовувати отримані на попередньому модулі навички ведення і структурування діалогу, різні техніки для пошуку порозуміння, відновлення довіри між сторонами діалогу, організації ефективної комунікації і роботи в групі. Очікується, що вже після другого тренінгу підготовлені місцеві лідери та лідерки будуть за допомогою фахівців Громадського центру правосуддя застосовувати миротворчий підхід на практиці. Зокрема, для зниження можливих міжетнічних, земельних та інших конфліктів в громадах, попередження та профілактики конфліктів в сім'ї та домашнього насильства, а також запобіганню та вирішенню конфліктів серед дітей у школі.

Захід проводиться Громадським центром правосуддя, діяльність якого впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проєкту «Громадський центр правосуддя як мультифункціональна платформа розвитку правосуддя в громадах».

Поділитися