26 червня 2020 р. 11:34

В Одесі відкрилося третє бюро безкоштовної правової допомоги

В Одесі відкрилося третє бюро безкоштовної правової допомоги

Новий офіс безоплатної правової допомоги відкрився 24 червня у Суворовському районі Одеси. Таким чином на Одещині тепер діє 31 точка доступу до безоплатної правової допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі одеського муніципалітета.

«Ми маємо мандат довіри від суспільства, від держави, і ми стрімко розвиваємося. І все це стало можливим завдяки людям, які тут працюють. Це небайдужі люди, які виконують важливу та складну роботу, адже вони вирішують життєві проблеми тих, хто приходять до центрів правової допомоги. Головний наш меседж – не потрібно шукати юристів по сусідам або відповіді на юридичні запитання в інтернеті. Можна просто звернутися до офісів системи безоплатної правової допомоги, де кваліфіковані фахівці нададуть правову консультацію», - зазначила директорка Регіонального центру в надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями до нового бюро можна звернутися з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 18:00 год без перерви за адресою: вул. Академіка Заболотного, 6. Телефон: (048)758-05-13.

Загалом, клієнтами центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги правової Одещини стали вже понад 118,6 тис. осіб. Серед них – постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, діти, малозабезпечені, особи з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, свідки та потерпілі у кримінальних провадженнях та інші категорії, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

У реєстрі адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу в Одеській області, наразі налічується понад 400 адвокатів. Усі вони пройшли конкурсний відбір та мають можливість надавати правову допомогу за дорученнями центрів. На сьогодні адвокатам видано понад 55,1 тис. доручень.

Найчастіше клієнти звертаються до центрів та бюро правової допомоги з питаннями отримання житлових субсидій на оплату комунальних послуг, різних видів соціальної допомоги, правильності нарахування пенсій, надання матеріальної допомоги та допомоги в лікуванні, вартості та якості надання комунальних послуг, стягнення аліментів, захисту прав дітей, земельних питань тощо. Захист прав та представництво інтересів у судах здійснюють штатні юристи центрів або бюро правової допомоги та адвокати.

Поділитися