03 вересня 2020 р. 22:27

Напередодні шкільного навчання Громадський центр правосуддя поінформував дітей про правила безпечної поведінки

Напередодні шкільного навчання Громадський центр правосуддя поінформував дітей про правила безпечної поведінки

Під час останнього місяця літніх канікул, Громадський центр правосуддя провів з дітьми низку інформаційних зустрічей та роз’яснив правила безпечної поведінки в умовах COVID-19 на відпочинку, вдома та в школі.

Як повідомляє пресслужба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України, зокрема, 21 серпня 2020 року керівник Громадського центру правосуддя Леонід Семененко провів зустріч з питань протидії булінгу та дискримінації в дитячому оздоровчому закладі «Зорька» на чорноморському узбережжі на курорті Рассєйка.

Спочатку представники Громадського центру правосуддя провели зустріч з керівником дитячого оздоровчого закладу Андрієм Казанжі та старшою вожатою Оленою Пахольчук щодо умов перебування дітей, забезпечення для них безпечного середовища. Надалі відбулась зустріч з дітьми 2 загону, усі вони приїхали з міста Рені, більшість з них побувала на морі вперше. Пізніше до учасників зустрічі приєдналося ще два загони, загалом поспілкуватися з правниками зібралося більше 100 дітей.

Основною темою спілкування став булінг та дискримінація щодо дітей. Більшість школярів були достатньо обізнані з цієї теми, тому спільним обговоренням розібрали види булінгу, хто є його учасником та яка відповідальність за вчинення булінгу. В результаті зустрічі всі разом прийшли до того, що ми не можемо бути толерантними до «мови ворожнечі», булінгу, а також будь-яких утисків прав дитини.
Також правники застерегли дітей від необережного поводження з вогнем та вибухонебезпечними предметами, нагадали про правила поведінки на морі та інших водоймах. З метою попередження дорожньо-транспортного травматизму, розповіли дітям про дотримання правил дорожнього руху – зокрема, як вести себе на дорозі та біля неї, де небезпечно гратися. Увагу дітей звернули, що дорожньо-транспортна пригода може статися не тільки на проїжджій частині, а й у дворах, а загрозу для життя може нести не лише автомобіль, але і мопед та навіть велосипед. Також дітям нагадали правила поведінки з незнайомими людьми, дали поради як зберегти від крадіжок чи втрати мобільні телефони та інші гаджети, а також пояснили як себе поводити, якщо діти стали свідками правопорушень на вулиці, в навчальних закладах чи вдома.

Зрозуміло, в спілкуванні з дітьми не обійшли теми протидії COVID-19, адже один із найкращих способів захистити дітей від коронавірусу та інших захворювань – розказати їм про необхідність дотримання всіх правил. Тому по пунктам перелічили, що кожна дитина може зробити, щоб не захворіти, а також впровадити здорові звички для всієї родини. Це допоможе відчути почуття контролю: я не захворію, бо виконую рекомендації. 

Діяльність Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проекту «Громадський центр правосуддя як  мультифункціональна платформа розвитку правосуддя в громадах». 
 

Поділитися