06 червня 2019 р. 13:25

В Татарбунарах узгодили спільні дії з підвищення безпеки в курортних зонах та під час проведення виборів

В Татарбунарах узгодили спільні дії з підвищення безпеки в курортних зонах та під час проведення виборів

Керівник Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари спільно з нещодавно призначеним керівництвом Татарбунарського відділення поліції, 4 червня узгодили актуальні спільні дії з підвищення безпеки в громаді. 

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної організації  ВГО «Комітет виборців України», зокрема, такими активностями в найближчий час стануть спільні дії з питань безпеки під час проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року, охорона громадського порядку та безпека відпочивальників під час літнього оздоровчого сезону на узбережжі Чорного моря в Татарбунарському районі.

Керівник Координаційного офісу безпеки Леонід Семененко спільно з начальником Татарбунарського відділення поліції полковником поліції Романом Галкіним та його заступником, підполковником поліції Генадієм Петровським, зупинились на питаннях запобігання та протидії порушенню чинного адміністративного та кримінального законодавства щодо підкупу виборців. Правоохоронці наголосили на тому, що особовий склад відділення готовий  до виконання завдань, покладних на поліцію і буде працювати в напрямку недопущення протиправних дій як під час передвиборчої кампанії, так і під час голосування.  

Важливим питанням зустрічі стала участь громадських формувань в охороні громадського порядку та надання допомоги поліцейським у спільних патрулюваннях, охороні правопорядку як у населених пунктах району, так і в курортній зоні. Полковник Галкін акцентував увагу на тому, що під час літнього оздоровчого сезону на території району одночасно перебуває значна кількість відпочивальників. А отже допомога представників громадськості під час масового напливу туристів не буде зайвою.

Заступник начальника відділення, підполковник поліції Генадій Петровський підкреслив, що особового складу поліції, який буде задіяно на охорону громадського порядку у курортних зонах району, не вистачає і потрібна допомога громадських формувань. Відповідно, одним з напрямків співпраці Координаційного офісу безпеки та поліції, правоохоронці бачать поновлення діяльності таких формувань та навчання їх членів. Керівництво відділення поліції також зацікавлене у громадських помічниках, таких як «шерифи» від Центрів зайнятості.  

Керівник Координаційного офісу безпеки Леонід Семененко підвів підсумки спільного проведення з поліцейськими вуличних інформувань населення з актуальних питань діяльності поліції та протидії деяким видам злочинності. Він зазначив, що це буде дуже потрібним і в курортній зоні, адже люди, приїхавши на відпочинок, «розмагнічуються» та стають безпечними, чим і користуються злочинці. Координаційним офісом безпеки було запропоновано спільно з представникам поліції розробити пам’ятку з безпеки для відпочивальників, які прибувають до курортних зон району. Крім того, провести низку просвітницьких заходів з безпеки в дитячих літніх таборах – як з самими дітьми, так і з персоналом. Окрім поліції, до таких зустрічей будуть долучені представники рятувальних служб району. Також протягом червня буде проведена чергова неформальна зустріч в форматі «Кава з поліцейським», участь в якій прийме заступник начальника Татарбунарського відділення поліції. 

Ініціатива «Координаційний офіс безпеки як інструмент розвитку безпечної громади та інклюзивності» впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
 

Поділитися