23 січня 2019 р. 16:25

Правова допомога та волонтерство: активності Татарбунарського офісу мережі правового розвитку в січні 2019 року

Правова допомога та волонтерство: активності Татарбунарського офісу мережі правового розвитку в січні 2019 року

В січні 2019 року Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку продовжив стратегічні напрямки діяльності – надання безоплатних правових консультацій та підтримку волонтерського руху «Від мами до мами».

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», крім того, в новий 2019 рік команда офісу увійшла з новим керівником. Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку очолила Катерина Кирган-Мангул, фахівець з соціальної роботи, яка раніше працювала в Татарбунарському управлінні Пенсійного фонду України та  районному центрі соціальних служб сім’ї  дітей та молоді.

Протягом січня активно розвивалась традиційна постійна акція Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку під назвою «Від мами до мами». Так, 21 січня до офісу завітала мешканка міста пані Ірина, яка принесла вживані речі для їх подальшої передачі малозабезпеченим родинам міста та району. Пані Ірина розповіла, що про акцію "Від мами до мами" дізналася від своїх знайомих і вирішила передати до Офісу такі речі. Керівник Офісу Катерина Кирган-Мангул прийняла речі, які у подальшому будуть передані до малозабезпечених родин.  

Теперішній керівник Офісу Мережі правового розвитку Катерина Кирган-Мангул була одним із ініціаторів створення в минулому році волонтерського руху «Від мами до мами». За словами пані Катерини, спочатку жінки думали про те, що така акція буде недовготривалою, і після завершення вони більше до неї не повертатимуться. Але життя дало підказку про те, що така волонтерська робота має бути постійною. «Дівчата зорганізувалися, встановили чергування. Кожного вівторка та щоп’ятниці у Офісі чергує одна з них, приймає та видає речі. Далі ми вирішили через мережу Фейбук пропонувати нашим друзям, знайоми та іншим небайдужим людям приймати участь у нашій акції, і це дало свої результати. До нашої акції приєдналися мами з інших населених пунктів України. Наразі нам потрібно готуватися до весни – тож зараз збираємо речі, які можна буде використовувати у весінній період».

Окрім надання безоплатних правових консультацій в приміщенні Офісу за адресою м. Татарбунари, вул. Центральна, 50, Татарбунарський офіс продовжив ефективну практику проведення виїзних консультацій. Так, 22 січня спеціалісти Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку провели черговий виїзний прийом громадян у Татарбунарському представництві Пенсійного фонду України. Під час прийому юрист Офісу Павло Головатий та керівник Офісу Катерина Кирган-Мангул надали правову допомогу більш ніж 10 мешканцям міста та району. Основні питання, з якими зверталися громадяни були щодо проведення технічної інвентаризації нерухомого майна; порядку дострокового виходу на пенсію; порядку отримання у приватну власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення; спадкування майна за законом. 

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

 

Поділитися