02 вересня 2019 р. 20:31

Координаційний офіс безпеки завершив інформаційну кампанію серед відпочивальників

Координаційний офіс безпеки завершив інформаційну кампанію серед відпочивальників

Координаційний офіс безпеки в місті Татарбунари спільно з органами поліції та надзвичайних ситуацій наприкінці серпня завершив інформаційну кампанію, направлену на підвищення безпеки відпочинку на курортах Татарбунарського району Одеської області.

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», 26 та 27 серпня на чорноморських курортах Лебедівка, Катранка та Расєйка представники Офісу, поліцейські та рятівники провели профілактичні зустрічі з питань безпечного відпочинку з працівниками баз відпочинку та торгових закладів, а також самими відпочивальниками.  

26 серпня 2019 року керівник Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари Леонід Семененко спільно з представниками Татарбунарського відділення поліції, повели профілактичні зустрічі з питань безпечного відпочинку на популярному курорті Лебедівка. Наступного дня до команди правоохоронців долучилися рятівники Татарбунарського сектору  ГУ ДСНС  України в Одеській області, і спільно провели зустрічі щодо профілактики правопорушень та недопущення порушень безпеки під час відпочинку на території курортів Катранки та Расєйки. Незважаючи на закінчення сезону, багато відпочивальників та їх організованих груп лише прибули на відпочинок і залишаться тут також і протягом вересня місяця. Щоб довгождана відпустка на морі принесла радість і обійшлась без неприємностей, серед відпочивальників також були поширені пам’ятки з базовими правилами безпеки.

Багато зустрічей було проведено з дітьми, їх вихователями та керівниками груп щодо безпеки на відпочинку. Зокрема, таку зустріч проведено з дітьми, які відпочивали на базі відпочинку «Кабельник» та приїхали з Хмельницької області. Керівник Координаційного Офісу безпеки Леонід Семененко спільно з представниками поліції та ДСНС розповіли дітям про правила поведінки на воді, з вогнем та незнайомими предметами.

Крім цього, було акцентовано увагу малих відпочивальників на збереження цінних речей та грошових коштів, уникнення знайомств з незнайомими людьми. Поліцейські та представники Координаційного офісу безпеки, перебуваючи на базі відпочинку «Світанок», поспілкувались також з громадянами Республіки Молдова та Республіки Білорусь. Їм також були вручені пам’ятки про порядок перебування на воді, недопустимість вживання алкоголю під час купання. Крім цього, поліцейські акцентували увагу присутніх на недопустимості залишення без нагляду дорогих речей та гаджетів. Побували правоохоронці і на місцевих ринках, де  місцеві мешканці продають домашню продукцію.

Стан приміщень, які призначені для розміщення Станцій туристичної поліції не відповідають мінімальним вимогам – вони занехаяні, відсутні меблі, технічне обладнання. Поліцейські знаходяться на різних базах відпочинку, що практично унеможливлює їх ефективний контакт з відпочивальниками, навіть у випадку крайньої необхідності. Багато претензій було висловлено до стану пішохідних містків до морського узбережжя, які є небезпечними для відпочивальників. Місцева влада не виконує своїх обов’язків по забезпеченню працівників поліції приміщенням та обладнанням, яке потрібно для несення служби по охороні публічного порядку. Спілкуючись з мешканцями Львівської області, які відпочивали на базі відпочинку «Камчія», стало відомо про те, що вони невдоволені місцем розміщення працівників поліції.

Відпочивальниця Олеся відмітила, що поліцейські намагаються свою роботу виконувати, але що може зробити на таку кількість відпочивальників три офіцери поліції, тим більше без нормального функціонального приміщення для прийому громадян. Перебуваючи на території рекреаційної зони Катранка, правоохоронці почули такі ж претензії до місцевої влади. Так, підприємець Михайло невдоволений тим, що у нічний час практично вся Катранка залишається без освітлення. А чисельність поліцейських, які несуть службу по охороні публічного порядку занадто мала, щоб забезпечити безпечне перебування відпочивальників. Також багато нарікань було на відсутність на курортах камер відеоспостереження, навіть на основних в’їздах-виїздах з курортів.  

Ініціатива «Координаційний офіс безпеки як інструмент розвитку безпечної громади та інклюзивності» впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

ФОТО: Л.Семененко

Поділитися