09 липня 2018 р. 19:02

У Татарбунарах налагоджена співпраця в сфері надання правової допомоги ромській громаді міста

У Татарбунарах налагоджена співпраця в сфері надання правової допомоги ромській громаді міста

Керівник Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко та начальник районного відділу державної реєстрації актів  цивільного стану Тетяна Шульга 6 липня 2018 року провели спільний прийом представників ромської громади міста з проблемних питань державної реєстрації та отримання ідентифікаційних документів. 

Співпраця Офісу та відділу продовжується не один рік, відділ і Офіс є пантерами у проведення правоосвітніх заходів та праворозяснювальної роботи на території району.

Зокрема, на прийом до правників завітала пані Раїса, яка хотіла отримати інформацію щодо порядку  видачі повторного документу державної реєстрації актів цивільного стану на своїх онуків. Окрім цього, вона повідомила, що її донька звернулася до міської ради із заявою про постановку дитини на облік до дитячого садочка.

В нагальний час це є одним із пріоритетів даної сім’ї. Донька пані Раїси навчається в 11 класі однієї зі шкіл міста, вона зацікавлена в отримані і вищої освіти. Роми міста у своїй більшості ведуть порядний образ життя, займаються підприємницькою діяльністю. Серед молодих людей є ті, хто гарно співає та танцює, займається спортом. У розмові з юристами пані Раїса досить емоційно відреагувала на пропозицію створення ромського гурту і його виступу на святкуванні Дня міста. Зі свого боку представник Офісу пообіцяв підтримати цю ідею на рівні міської ради та районного відділу культури.

Пані Раїса пообіцяла провести перемовини з іншими представниками ромської громади та прийняти участь у підготовці відповідної культурної програми до Дня міста, який пройде в кінці серпня. В цей же час  нагадуємо про те, що на території Одеської області мешкає біля 15 тисяч представників ромської національної громади, значна частина якої мешкає в місті Татарбунари та районі.

Ініціатива «Ромський центр політичної участі» виконується спільно Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та ГО «Ромський правозахисний центр», за фінансової допомоги Міжнародного фонду «Відродження». Метою ініціативи є створення умов для ефективної політичної участі та представництва інтересів дискримінованої в Україні ромської спільноти як необхідної передумови соціалізації та включення в життя громад, уникнення міжетнічних конфліктів та порушення прав людини.

Леонід Семененко,
керівник Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку 
Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Поділитися