26 березня 2018 р. 16:55

У Татарбунарах домовилися про співпрацю щодо надання правової допомоги безробітним

У Татарбунарах домовилися про співпрацю щодо надання правової допомоги безробітним

Представники Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку, спеціалісти Татарбунарської районної філії Центру зайнятості, Татарбунарського бюро правової допомоги, управління соціального захисту населення та відділу освіти районної державної адміністрації, 21 березня 2018 року обговорили питання  забезпечення підтримки і надання правової допомоги безробітним.

Учасники обговорення детально розглянули питання надання правової допомоги безробітним, які відносяться до вразливих на ринку праці груп населення, в процесі їх працевлаштування для підвищення конкурентоздатності шляхом: розвитку необхідних навичок пошуку роботи, підготовки резюме, проходження співбесіди, закріплення на робочому місці, сприяння доступу до допоміжних та підтримуючих зайнятість послуг, координації залучених послуг. 

Керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку  Леонід Семененко  зупинився на проблемі надання тимчасово безробітним  правової допомоги у вивченні ситуації та оцінки потреб таких осіб, представництва їх інтересів у разі виникнення такої  потреби.  Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Надія Гербей, підтримала ідею укладання угоди про співпрацю між районною філією та управлінням соціального захисту населення,  у якій  управлінню відводиться роль  органу, який буде надавати соціальні послуги  соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці.

Керівник Бюро правової допомоги Катерина Стратюк відзначила, що питання співпраці Бюро і районної філії завжди було одним із основних у діяльності Бюро. Угода про співпрацю лише посилить роботу Бюро і районної філії  з питань надання безоплатної правової допомоги, та правового супроводу безробітних під час їх працевлаштування та зняття бар’єрів  на шляху безробітної особи до працевлаштування.  Леонід Семененко відзначив, що співпраця Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку та районної філії   сприятиме організації та проведенню спільних нарад, робочих зустрічей та інших заходів з правових питань, надання безробітним  послуг допоміжного та підтримуючого  зайнятість характеру.

Директор  районної філії  Олена Мошу, звертаючись до присутніх, запродувала укласти угоду про співпрацю, і ця пропозиція була підтримана учасниками обговорення. Отже, ми стали партнерами в частині надання безоплатної правової допомоги  особам, які є клієнтами Татарбунарської районної філії Одеського обласного центру зайнятості.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко,
керівник Татарбунарського офісу Мережі правого розвитку
Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України

Поділитися