08 лютого 2018 р. 17:53

З початку 2018 року Татарбунарський офіс мережі правового розвитку здійснив 13 виїзних прийомів

З початку 2018 року Татарбунарський офіс мережі правового розвитку здійснив 13 виїзних прийомів

Протягом січня – перших чисел лютого 2018 року співробітники Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку, спільно з представниками Татарбунарського бюро правової допомоги провели 13 виїзних прийомів з надання безоплатних правових консультацій

До надання консультацій також долучалися нотаріус, працівники районного управління Пенсійного фонду, фахівці органів місцевого самоврядування та районної державної адміністрації.  

Протягом січня 2018 року проведено 11 таких спільних виїздів, серед яких переважали виїзди у представництві Пенсійного фонду та районному Центрі зайнятості. Більше всього, громадян цікавили питання призову на військову службу до лав Збройних сил України, перерахунку пенсій та переходу з пенсій за інвалідністю на пенсію за віком, порядку успадкування, отримання витягу з реєстру речових прав на нерухоме майно. Велика кількість відвідувачів цікавилася питаннями оформлення спадщини за законом. Громадяни чомусь вважають, що питання своєчасного звернення до відповідного нотаріусу та відкриття спадкової справи може зачекати. Ось і виходить, що пропустивши усі мислимі та немислимі терміни, вони у подальшому не можуть вирішити питання відкриття спадкової справи. Досить велика кількість клієнтів цікавилася питаннями оформлення права власності на житлові будинки, розміщені у сільській місцевості. Більша частина клієнтів, не задоволена тими розцінками, які існують у підприємствах, що виготовляють технічну документацію. 

1 лютого 2018 року, у приміщення Татарбунарського районного центру зайнятості, фахівцями Бюро Тетяною Райлян  та Офісу Мережі правового розвитку  Леонідом Семененком, спільно з юрисконсультом Центру зайнятості Світланою Баликою, проведено прийом громадян з надання їм безоплатних правових консультацій і роз’яснень чинного законодавства. Зокрема, до правників звернувся пан Сергій, мешканець села Трапівка Татарбунарського району, якого цікавили питання відповідальності за несвоєчасну сплату аліментів на утримання дітей, також він хотів отримати інформацію щодо порядку виплати орендної плати особі, яка тимчасово знаходиться за межами країни. 

6 лютого 2018 року, під час наступного виїзного прийому громадян, до керівника Бюро правової допомоги Катерини Стратюк та юриста Офісу Павла Головатого, звернулась пенсіонерка пані Люба, мешканка міста Татарбунари з питанням можливості призову до Збройних сил України її єдиного сина. Пані Раїсу, мешканку села Нове Татарбунарського району, турбує питання порядку отримання витягу з реєстру речових прав на будинок, окрім цього вона переймалася, чи можливе незаконне втручання у роботу реєстру та отримання інформації щодо її майна. Мешканець міста Татарбунари Анатолій цікавився питанням порядку переходу з пенсії за інвалідністю на пенсію по досягнення пенсійного віку.  Пані Антоніна, із села Лиман Татарбунарського району, звернулася до правників з питанням порядку спадкування частки у спадковому майні. Для роз’яснення питань спадкового характеру, залучався приватний нотаріус Олександр Монастирліу.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко,
керівник Татарбунарського офісу Мережі правого розвитку
Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України

 

Поділитися