11 серпня 2018 р. 20:28

До громадської ради при Роздільнянській адміністрації увійшла представниця Комітету виборців

До громадської ради при Роздільнянській адміністрації увійшла представниця Комітету виборців

При Роздільнянській РДА утворили громадську раду відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». 

Установчі збори з формування нового складу громадської ради відбулися 9 серпня.

У громадську раду увійшли представники одинадцяти громадських організацій району, серед яких «Громада Роздільнянщини», РРО ВГО "Комітет виборців України", організація ветеранів органів внутрішніх справ, районна організація профспілки представників освіти і науки України, організація ветеранів Одеської області, «Народний контроль» та інші.

Перед початком проведення установчих зборів керівник апарату районної держаної адміністрації Ольга Головко висловила думку про важливість створення громадської ради.

Слід зазначити, що громадська рада у Роздільній працювала раніше — до 2015 року. Потім час каденції чинної ради закінчився, а створення нової ініційовано не було. Тепер за ініціативи голови РДА Наталі Бараненко вдалося створити спочатку ініціативну групу, а потім і раду, до складу якої увійшли всі організації, які висловили бажання в ній працювати. 

За пропозицією Михайла Балухатого, голови районної організації ветеранів органів внутрішніх справ, на посаду голови громадської ради було висунуто кандидатуру Володимира Василенка, голови ГО «Громада Роздільнянщини». Пропозицію підтримали всіх члени громадської ради. Заступником голови стала Валентина Бондаренко (РРО ВГО «Комітет виборців України»), кандидатуру якої підтримали всі присутні на зборах.

Наприкінці засідання Володимир Василенко звернувся зі словами подяки до членів ради та зазначив, що держава і громадське суспільство сьогодні зацікавлені в діалозі та партнерстві, підвищенні ефективності взаємодії. 

Поділитися