09 січня 2018 р. 16:19

Перші виїзні приймальні в місті Татарбунари у 2018 році

Перші виїзні приймальні в місті Татарбунари у 2018 році

На початку січня 2018 року, співробітники Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку спільно з представниками Татарбунарського бюро правової допомоги, провели низку виїзних прийомів громадян

До надання правових консультацій також долучились юрисконсульт районного центру зайнятості та представники Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі.

Протягом перших днів 2018 року було проведено 3 спільних виїзди в представництві Пенсійного фонду, Татарбунарській районній лікарні та районному Центрі зайнятості. Безоплатні правові консультації отримали більше 20 жителів міста Татарбунари та сільських населених пунктів району.

Перший виїзний прийом було організовано до Татарбунарського представництва Пенсійного фонду України. Більш всього громадян цікавили питання перерахунку пенсій та переходу з пенсій призначених за вислугою років на пенсію за віком. Клієнти отримали консультації від керівника Фонду Світлани Гречко, юриста Офісу Павла Головатого та керівника Бюро Катерини Стратюк. Під час проведення виїзної приймальні в КЗ «Татарбунарська центральна районна лікарня» 04 січня, за допомогою звернувся мешканець міста Татарбунари Олександр з питання порядку укладання контракту з сімейним лікарем та можливості укладання такого контракту за вибором пацієнта. Аналогічні питання були і у інших клієнтів приймальні. Юрист Офісу Павло Головатий, з посиланнями на діюче законодавство та нормативно-правові документи з цих питань, роз’яснив клієнтам порядок визначення сімейного лікаря та укладання з ним контракту. 

05 січня у приміщення Татарбунарського районного центру зайнятості юристами Офісу та Бюро Павлом Головатим та Катериною Стратюк, спільно з юрисконсультом Центру Світланою Балик проведено прийом громадян з надання їм безоплатних правових консультацій і роз’яснень чинного законодавства. На прийом звернулась пані Марія, мешканка села Приморське Татарбунарського району, яку турбувало питання, пов’язане з порядком спадкування частки у спадковому майні спадкодавця. Мешканець міста Маріуполь Володимир попросив юристів надати роз’яснення щодо порядку прийняття спадщини за законом та місце проведення таких дій. Пані Галину, мешканку с. Тузли Татарбунарського району, цікавило питання порядку укладання договору оренди земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Мешканка цього ж населеного пункту Павлина цікавилася питаннями сплати обов’язкових податкових платежів при відчуженні нерухомого майна.  До роз’яснення цих питань було залучено приватного нотаріуса Татарбунарського нотаріального округу Олександра Монастирліу, який надав відповіді пані Марії та пану Володимиру у телефонному режимі.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко,
керівник Татарбунарського офісу Мережі правого розвитку
Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України


 

Поділитися