13 червня 2017 р. 03:00

У Татарбунарах обговорили питання рівня безпеки у місті та шляхи покращення ситуації

У Татарбунарах обговорили питання рівня  безпеки у місті та шляхи покращення ситуації

Оцінюючи загальний рівень безпеки у місті, учаники круглого столу зупинилися на тому, що його стан можна оцінити на 2 за пятибальною шкалою оцінювання

Круглий стіл, на якому було обговорено стан безпеки у місті Татарбунари та можливі шляхи покращення ситуації відбувся 6 червня 2017 року у Татарбунарському районному центрі зайнятості населення. 

За ініціативи Координаційного Офісу безпеки в м. Татарбунари Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» 6 червня відбулося засідання круглого столу, в якому взяли участь 5 співробітників Центру зайнятості. В основному це були люди середнього віку та у своїй більшості жінки. Оцінюючи загальний рівень безпеки у місті, вони зупинилися на тому, що його стан можна оцінити на 2 за пятибальною шкалою оцінювання. Основними факторами такого стану безпеки у місті учасники круглого столу вважають наявність у місті бродячих собак, стихійних звалищ на околицях міста, проблеми наркоманії та крадіжки особистого майна, неможливість знаходження в громадських місцях та на вулицях у нічний час.

Пані Надія, висловлюючись з приводу стану доріг, освітлення міста та наявності технічних засобів регулювання рухом, звернула увагу присутніх на стан безпеки пересування містом у ранішні години.  Більш всього вона обурювалась тим, що біля дитячих садочків знаходиться велика кількість автотранспорту, який припаркований в незрозумілий для неї спосіб. Авто паркувалися на проїзній частині та на тротуарах, цим створювалася велика небезпека для батьків та дітей, які прийшли до дитячого садочку. Така сама ситуація і біля шкіл міста. Є багато питань до поліції з приводу зростання проблем наркоманії та тих місць, які такі особи облюбували. Серед них це сквер напроти приміщення колишнього правління колгоспу на вулиці Л.Українки, сквер імені Татарбунарського повстання по вулиці Горького, узбережжя річки Фонтанки, туалет біля районного будинку культури та інші місця. Світлана занепокоєна тим, що шприци після їх використання викидалися на вищезазначених місцях, а там граються діти. Вони можуть за своєї цікавості підняти шприц, що може призвести до трагедії. Денис висловився за збільшення у місті камер відеоспостереження та установки технічних засобів регулювання дорожнім рухом, вказавши на місця, де їх потрібно розмістити.

Більшість присутніх на заході вважають роботу поліції незадовільною і запропонували поліцейським більше спілкуватися з містянамми, надавати інформацію про себе та місця прийому дільнчними інспекторами, їхні конакти. Вони зацікавлені у наданні допомоги поліцейським шляхом спільного патрулювання, участі у просвітницьких та праворозяснювальних заходах, наданні конфіденційної інформації про осіб причетних до скоєння правопорушень. На їх думку, така робота поліції і громадськості надасть першій можливості покращити свою діялність по служінню та захисту громадян, підвищить її авторитет у населення міста. На думку присутніх, для більш кращої роботи по охороні громадського порядку, підцищення безпеки населення у місті потрібні заходи як з боку поліції і міської влади, так і з боку громадськості та громадян в цілому. Лише спільна робота правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування, органів державної влади може призвести до покращення безпеки у місті та надати громадянам міста упевненості у майбутньому.

Леонід Семененко

керівник Координаційного Офісу безпеки в м. Татарбунари

Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

 

Поділитися