08 липня 2017 р. 03:00

Татарбунарський Офіс Мережі правового розвитку провів виїзний прийом в центрі зайнятості

Татарбунарський Офіс Мережі правового розвитку провів виїзний прийом в центрі зайнятості

Правники мають намір провести такий самий прийом також у Тузлах

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку спільно зі спеціалістами Татарбунарського бюро з надання безоплатної правової допомоги 7 липня провели черговий виїзний прийом громадян у Татарбунарському районному центрі зайнятості.

Громадян, які звернулися на прийом, консультували керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, головний спеціаліст Бюро Тетяна Райлян та юрисконсульт Центру Світлана Балик.

Зокрема, на прийом звернувся мешканець села Рибальське Віктор, якого цікавило питання зарахування до стажу педагогічного працівника часу перебування на обліку у статусі безробітного. Йому було запропоновано звернутися з письмовою заявою до Центру з метою отримання офіційної відповіді уповноваженого органу, яка у подальшому може бути використана ним як доказ у судовому засіданні. Пан Віктор вислухав рекомендації юристів та прийняв їх поради. Мешканка міста Татарбунари Любов звернулася з питанням стосовно терміну перебування на обліку у статусі безробітного та виплати допомоги по безробіттю. Це питання було обговорено за участі юрисконсульта Центру зайнятості Світлани Балик. Правники надали роз’яснення щодо термінів перебування на обліку безробітного та термінів виплати йому грошових коштів. Окрім цього, клієнт цікавилася питанням включення терміну перебування на обліку у Центрі до трудового та пенсійного стажу. На усі поставлені пані Любою питання були надані компетентні та повні відповіді.

Клієнти були задоволені тим, що представники Офісу та Бюро правової допомоги проводять виїзні приймальні. Їм були надані контактні телефони і запропоновано звертатися у разі необхідності в отриманні правових консультацій. Окрім цього, у процесі прийому, з керівництвом Центру зайнятості були обговорені питання продовження співпраці у сфері правової допомоги громадянам та впровадження виїзних приймалень до населених пунктів району, в першу чергу до Тузлівської об’єднаної територіальної громади. Усі учасники заходу дійшли висновку, що така форма роботи державних органів та їх співпраця з громадськими організаціями щодо надання послуг населенню, в тому числі і правових, повинна розвиватися. Було домовлено, що на протязі липня такий захід буде проведено. Тобто, буде проведено виїзний прийом в селі Тузли - центрі Тузлівської об’єднаної територіальної громади. Під час прийому спеціалістами Офісу серед громадян розповсюджено друковану продукцію з правових питань.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко

керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку

Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Поділитися