25 травня 2017 р. 03:00

Татарбунарський Офіс Мережі правового розвитку провів виїзний прийом у реабілітаційному центрі

Татарбунарський Офіс Мережі правового розвитку провів виїзний прийом у реабілітаційному центрі

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку  спільно з представниками Татарбунарського РЦСССМД та Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі 22 травня 2017 року провели виїзний прийом громадян у Реабілітаційному центрі Благодійного фонду «Еммануїл» у селі Струмок Татарбунарського району

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку  спільно з представниками Татарбунарського РЦСССМД та Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі 22 травня провели виїзний прийом громадян у Реабілітаційному центрі Благодійного фонду «Еммануїл» у селі Струмок Татарбунарського району.

Під час прийому за безоплатними правовими консультаціями звернулося шестеро  клієнтів, переважно це були молоді люди, які знаходяться в Центрі. Прийом громадян здійснювали: керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Аліна Семененко, директор Татарбунарського РЦСССДМ Яна Леонтьєва та представник Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі Юлія Русєва.

Зокрема, на прийом звернулася Оксана з питанням щодо невиконання рішення суду щодо сплати аліментів на утримання її сина колишнім чоловіком. Для усунення порушень чинного законодавства з питань виконання рішень судів, спеціалістами Офісу було підготовлено скаргу на бездіяльність державного виконавця одного з відділів ДВС Головного територіального управління юстиції в Одеській області, де на виконанні знаходиться виконавчий лист. Скаргу буде скеровано для її розгляду та відповідного реагування. Окрім цього, Оксану цікавило  і питання стану розслідування кримінальної справи, по якій вона є потерпілою. Юристи направили  відповідну інформацію до місцевого Бюро з надання безоплатної вторинної допомоги для вирішення питання з надання такої допомоги клієнту. З питанням щодо зміни фото до паспорту, у зв’язку з досягненням 25 річного віку, звернулась Олена. Зважаючи на складність у вирішенні питання Олени, юристи Офісу вирішили звернутися за відповідними роз’ясненнями до ГУ ДМС України в Одеській області. Вікторію цікавили питання подачі документів до Пенсійного фонду з метою оформлення пенсії за віком. Спеціалістом Пенсійного Фонду були надані роз’яснення, консультація та рекомендації з порядку підготовки та подання документів, їх перелік.

Директор РЦСССМД Яна Леонтьєва спільно з головою правління БФ «Еммануїл» Анатолієм Бабенко оглянула кімнати, у яких розмістилися діти та мами. В результаті огляду вона відмітила, що ті умови, в яких проживають молоді мами та їх діти можна оцінювати як відмінні. У дітей є всі умови для фізичного та розумового розвитку, працівники Реабілітаційного Центру прикладають максимум зусиль для створення умов проживання та харчування своїх підопічних. В завершення прийому голова Правління Фонду Анатолій Бабенко, подякував спеціалістів та правників за те, що вони провели прийом громадян за місцем їх проживання, за ту допомогу яку вони надали  та запропонував проводити такі прийоми на постійній основі. 

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко
керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку
Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

 

Поділитися