05 липня 2017 р. 03:00

Співробітники Офісу Мережі правового розвитку проконсультували громадян по земельних питаннях

Співробітники Офісу Мережі правового розвитку проконсультували громадян по земельних питаннях

Під час прийому за безоплатними правовими консультаціями звернулося одинадцять клієнтів, переважно мешканці населених пунктів району та міста Татарбунари

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку 4 липня провели черговий виїзний прийом громадян в Татарбунарському представництві Пенсійного фонду. 

Прийом громадян здійснювали керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Аліна Семененко та керівник представництва Пенсійного фонду Світлана Гречко.

Під час прийому за безоплатними правовими консультаціями звернулося одинадцять клієнтів, переважно мешканці населених пунктів району та міста Татарбунари.

Зокрема, на прийом звернувся мешканець села Рибальське Віктор, якого турбувало питання оформлення житлового будинку, побудованого в сільській місцевості. Будинок збудовано до 1992 року. Окрім цього, пан Віктор цікавився питанням оформлення права власності на земельну ділянку, на якій розташовано зазначений будинок. Були у нього і питання оформлення будинку, придбаного його братом у 1988 році. З питанням порядку стягнення аліментів звернувся мешканець села Вишневе В’ячеслав, який цікавився питанням підвищення аліментних платежів, які були прийняті в травні 2017 року. Мешканка міста Татарбунари Анна звернулася з питанням оформлення права власності на земельну ділянку для будівництва, обслуговування та експлуатації житлового будинку та оформлення субсидій і термінів подання декларації про доходи. Пані Раїса, мешканка міста Татарбунари, звернулася з питанням стосовно сортування сміття у місті. Пана Дмитра цікавило питання процедури встановлення опіки над неповнолітньою особою. Пані Ірина, мешканка міста Татарбунари, звернулася з питанням щодо сплати аліментів її колишнім чоловіком.

Правники вислухавши своїх клієнтів, надали вичерпні відповіді на поставлені ними питання. Окрім цього, кожному була надано рекомендації стосовно порядку вирішення своїх проблем, роз’яснено право на звернення до органів місцевого самоврядування щодо отримання у власність земельних ділянок, недопущення протиправних дій із землями сільськогосподарського призначення. Стосувалося це пана Віктора, який намагається використовувати у своїх власних цілях земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яка не є його власністю.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко

керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку

Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

 

Поділитися