20 липня 2017 р. 03:00

Співробітники Офісу Мережі правового розвитку надали консультації з питань отримання громадянства України

Співробітники Офісу Мережі правового розвитку надали консультації з питань отримання громадянства України

На прийом звернулася мешканка села Новоселиця Лідія, яку турбує питання відсутності у її співмешканця паспорту громадянина України

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку 18 липня провели черговий виїзний прийом громадян в Татарбунарському представництві Пенсійного фонду. 

Прийом жителів здійснювали керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Аліна Семененко та керівник представництва Пенсійного фонду Світлана Гречко. Під час прийому за безоплатними правовими консультаціями звернулося четверо клієнтів, переважно мешканці населених пунктів району.

Зокрема, на прийом звернулася мешканка села Новоселиця Лідія, яку турбує питання відсутності у її співмешканця паспорту громадянина України. Суть справи полягає в тому, що станом на 1991 рік, її співмешканець проходив службу у ЗС СРСР в Російській Федерації. Він був прописаний у місті Одесі, звідки його призивали до лав ЗС СРСР. Після звільнення в запас, він прибув в Україну у 1992 році, знаходячись постійно на її території. У подальшому ним втрачено паспорт громадянина СРСР і він (зі слів пані Лідії) звернувся до одного з підрозділів паспортної служби у місті Одесі. Там йому відмовили у прийнятті заяви, і у подальшому цим питанням він не переймався. Але на теперішній час стан його здоров’я погіршився і він хоче вирішити питання отримання паспорту громадянина України. Правники порадили пані Лідії підготувати наявні документи і надати їх до Офісу для вивчення з метою подальших дій, направлених на вирішення проблеми з громадянством. Окрім цього, до правників зверталися мешканці села Рибальське та Кочкувате з питань укладання договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення та термінів проведення виплати орендної плати орендарем.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко

керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку

Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

 

Поділитися