02 червня 2017 р. 03:00

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку провели виїзний прийом у Трапівській сільській раді

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку провели виїзний прийом у Трапівській сільській раді

Під час прийому за безоплатними правовими консультаціями звернулося четверо клієнтів, переважно це були люди похилого віку, мешканці сіл Трапівка та Новоселиця

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку спільно з представниками Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі 30 травня провели виїзний прийом громадян у Трапівській сільській раді. 

Під час прийому за безоплатними правовими консультаціями звернулося четверо клієнтів, переважно це були люди похилого віку, мешканці сіл Трапівка та Новоселиця. Прийом громадян здійснювали керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Аліна Семененко, представник Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі Оксана Федорова.

Зокрема, на прийом звернулася мешканка села Трапівка Олена з питанням щодо порядку проведення розлучення в позасудовому порядку. Для надання кваліфікованої відповіді під час прийому було проведено телефонну розмову з начальником Татарбунарського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тетяною Шульгою, яка надала відповіді на питання і запропонувала скористатися такою послугою відділу, як позасудове розлучення. Окрім цього, у Олени були і питання щодо отримання права власності на будинок та присадибну ділянку. На це питання надав відповідь Леонід Семененко, який роз’яснив порядок звернення до органів місцевого самоврядування і подальші кроки щодо отримання у власність присадибної ділянки. Під час надання консультації з цього приводу, була присутня секретар сільської ради Катерина Іванченко. Жительку села Новоселиця Надію цікавили питання порядку оформлення пенсії на її чоловіка, який працюючи в колгоспі отримав виробничу травму, але це зафіксовано не було. На її запитання відповіла Оксана Федорова, яка роз’яснила їй порядок оформлення пенсій при втраті працездатності. Вона порадила клієнтці вирішити питання отримання її чоловіком пенсії оформивши її як пенсію за віком, оскільки питання оформлення пенсії за втратою працездатності в теперішній час вирішити не можливо - відсутні документи, які посвідчують цю подію. Керівник Офісу Леонід Семененко прийняв директора Трапівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталю Лисинюк. Під час прийому, було розглянуто питання продовження роботи автошколи, на базі цього навчального закладу. Сторони дійшли згоди про те, що будуть звертатися до відповідних органів та спільними зусиллями намагатимуться вирішити питання продовження роботи автошколи. Це дасть можливість підготовки водіїв для ЗС України, здобуття сільською молоддю професії, завдяки якій будуть мати можливість працевлаштування.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Поділитися