16 червня 2017 р. 03:00

Представники Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку допомогли пенсіонерам двох сіл

Представники Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку допомогли пенсіонерам двох сіл

До спеціалістів на прийом за безоплатними правовими консультаціями та роз’ясненнями чинного законодавства України звернулося 5 клієнтів

Представники Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку спільно з юристами Татарбунарського Бюро правової допомоги та Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі 16 червня 2017 року провели виїзний прийом громадян у  реабілітаційному центрі Благодійного фонду «Еммануїл» у селі Струмок Татарбунарського району.

До спеціалістів на прийом за безоплатними правовими консультаціями та роз’ясненнями чинного законодавства України звернулося 5 клієнтів. Серед них були молоді люди, які знаходяться в Реабілітаційному центрі та пенсіонери-мешканці сіл Струмок та Спаське. Прийом здійснювали: керівник Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Аліна Семененко, представник Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі Юлія Русєва та спеціаліст Татарбунарського Бюро з надання безоплатної правової допомоги Тетяна Райлян.

Зокрема, на прийом звернулася Тетяна, мешканка села Струмок, її цікавило питання переоформлення земельної ділянки, виділеної для ведення фермерського господарства. Вона надала документи - державний акт, виданий ще за часів Радянського Союзу. Юристи надали їй роз’яснення щодо покрокового порядку переоформлення цієї ділянки та подальших дій з реєстрації речових прав. Мешканець села Спаське Анатолій, звернувся з питанням щодо розірвання укладеного ним договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення. У нього ситуація виявилася менш критичною, аніж у першому випадку. Вислухавши клієнта, правники надали йому рекомендації щодо звернення до орендаря з листом-попередженням про розірвання договору оренди у зв’язку із закінченням терміну його дії. Окрім цього, пана Анатолія цікавило питання можливості використання цієї земельної ділянки для товарного сільськогосподарського виробництва, але іншими орендарями.

З  питанням щодо недотримання посадовцями державної виконавчої служби своїх службових обов’язків по стягненню аліментних платежів, завернулася Оксана, клієнт Реабілітаційного центру. Раніше вона ж скаржилася на бездіяльність цієї служби з питань відкриття виконавчого провадження. Юристами було запропоновано підготувати та подати скаргу на бездіяльність посадових осіб ДВС. Пропозиція була прийнята. Спеціалістами Бюро по питанню дій слідчого, у впровадженні якого знаходиться кримінальне провадження, за фактом крадіжки особистого майна пані Оксани, надані рекомендації щодо її звернення до відповідного слідчого відділення з питанням інформування про хід розслідування провадження, запропоновано підтримувати постійний контакт для надання допомоги у вирішенні питання по суті. Спеціалістом Пенсійного Фонду Юлією Русєвою були надані роз’яснення, консультація та рекомендації з порядку підготовки та подання документів для проведення перерахунку пенсій, їх перелік і надані роз’яснення з питань майбутньої пенсійної реформи в Україні.

На завершення прийому, керівник Офісу Леонід Семененко подякував голову Правління Фонду Анатолія Бабенко за плідну співпрацю та вручив йому розроблені спеціалістами Офісу рекомендації з питань порядку сплати аліментів в Україні, інформаційні матеріали щодо порядку реалізації земель сільськогосподарського виробництва та пам’ятку з питань поводження з вибуховими речовинами. Він висловив надію на подальші зустрічі та співпрацю. Сторони домовилися на проведення наступного прийому в середині липня 2017 року.

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко
керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку
Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

 

Поділитися