23 лютого 2015 р. 02:00

Нова кадрова політика Міністерства юстиції України

Нова кадрова політика Міністерства юстиції України

Міністерство юстиції України разом з міжнародними партнерами оголосило 10 лютого 2015 року публічний конкурс на заміщення вакантних посад у системі юстиції, у зв’язку з оптимізацією структури органів Міністерства юстиції України та проведення нової кадрової політики. Відкритий конкурс буде тривати 30 днів з дня оголошення.

Міністерство юстиції України разом з міжнародними партнерами оголосило 10 лютого 2015 року публічний конкурс на заміщення вакантних посад у системі юстиції, у зв’язку з оптимізацією структури органів Міністерства юстиції України та проведення нової кадрової політики. Відкритий конкурс буде тривати 30 днів з дня оголошення.

Міністерство юстиції України чекає у своїх рядах на вмотивованих, фахових, перспективних, молодих спеціалістів, з патріотичним настроєм, які готові працювати відкрито та прозоро за новими принципами роботи органів юстиції.

Основні причини проведення нової кадрової політики органів юстиції: дублюючі функції в структурі органів юстиції; бюрократія; побутова корупція; відсутність мотивації у держслужбовців через низьку заробітну плату; неефективна організаційна структура головних управлінь юстиції; велика кількість керівників відносна загальної кількості співробітників (1 керівник – 9 працівників); низька ефективність роботи органів юстиції; подвійне підпорядкування; дефіцит кваліфікованих кадрів.

Відбором кандидатів на вакантні посади займається незалежна Кадрова комісія, до складу комісії входять співробітники Міністерства юстиції України, представники міжнародних та громадських організацій, голова комісії – заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе.

Вимоги до претендентів на зайняття посад будуть досить формальні.

Основні вимоги до кандидатів: наявність юридичної освіти та досвід роботи за фахом. Прибрані кваліфікаційні обмеження, зокрема вимогу до стажу роботи держслужбовця ліквідовано.

Вимоги до участі в конкурсі на вакантні посади розміщені на сайті Міністерства юстиції України (http://www.minjust.gov.ua/section/288).

Конкурс Міністерство юстиції України оголосило на 11 посад керівників територіальних органів юстиції, 17 посад заступників керівників з напрямку виконання рішень судів, 14 посад заступників керівників з напрямку роботи у сфері реєстрації.

06 лютого 2015 року Міністерство юстиції України спільно зі світовими кадровими агенціями, зокрема Ernst & Young human Capital провели незалежні кадрові випробування керівників обласних головних управлінь юстиції, Державних виконавчих служб та Державних реєстраційних служб з метою оцінки ефективності їх роботи.

Кадрові випробування проходили у два етапи, перший етап у вигляді розв’язання тестів за 50 хвилин та надання відповіді на 3 відкриті питання. За результатами тестів були виявлені професійні та лідерські якості керівників, та їх вмотивованість. Другий етап – це співбесіда з Кадровою комісією з метою визначення, як керівник бачить роботу свого підрозділу після реформування системи органів юстиції.

Випробування проходили 85 осіб, за результатами якого звільнено 47 посад керівників органів юстиції вищої ланки.

Також, кадрові випробування будуть проходити співробітники органів юстиції нижчої ланки за їх бажанням, якщо вони вмотивовані та мають мету та наміри працювати в реформованій структурі органів юстиції.

Міністерством юстиції України буде проведено скорочення підрозділів системи юстиції, з 45 залишиться 25 підрозділів, зменшиться кількість керівників, відбудеться укріплення підрозділів.

Нова кадрова політика Міністерства юстиції України забезпечить добір кваліфікованих кадрів. Для вмотивованої роботи працівникам буде запроваджена система винагород та бонусів.

Міністерству юстиції України потрібні професіонали, люди які насправді будуть працювати та морально готові до реформування.

Формування нових кадрів триватиме впродовж 5 місяців і буде максимально відкритим та публічним.

 

Інформує Головне територіальне

управління юстиції в Одеській області

Поділитися